Цветан Соколов: Не трябва да търсим оправдание, трябва да си извадим изводите и да гледаме напред

Цветан Соколов: Не трябва да търсим оправдание, трябва да си извадим изводите и да гледаме напред

Изказване на капитана на националния отбор на България Цветан Соколов след срещата от група В на Европейското първенство по волейбол между Испания и България, завършила 3:1 за иберийците.

Цветан Соколов (капитан на България) – „Каква оценка да дам? Ние не направихме това, което можем да правим, защото по начина, по който тренираме и това, което играхме днес, не е това, което сме ние. Нека да отдадем дължимото и на отбора на Испания, които рискуваха и им се получиха нещата. Браво на тях и поздравления, защото наистина изиграха един волейбол без бих каза никакви грешки, предаде БТА.

Не мисля, че трябва да търсим някакво оправдание, точно обратното – трябва да си извадим изводите и да гледаме напред и да се постараем това повече да не го допуснем, защото не може по този начин, ако искаме да направим нещо голямо не можем да играем по този начин.

Аз мисля, че трябва да покажем спортна агресия, нещо което днес не направихме. Дори когато бъркахме ние не показахме това. Тази злоба, бих казал дори, защото ние сме отбор, който трябва да играе с емоции, със злоба, с агресия във всеки един елемент, защото винаги, когато сме го правили това нещо нещата ни се получават.

Днес мисля, че направихме точно обратното – играхме доста спокойно, дори го нямаше това напрежение, което винаги го има в един отбор, особено домакин. Ние днес изиграхме един мач без напрежение може би, може би това е грешката. Трябва да си извадим всички изводи и да гледаме напред. Днес нищо не ни се получаваше. Най-важното беше просто да изиграем един мач с по-малко грешки, а то стана точно обратното – със страшно много грешки.“

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1013hPa 67% 100% 6m/s 350deg

14°C Усещане 13°C
1018hPa 82% 75% 3m/s 300deg

15°C Усещане 15°C
1016hPa 82% 20% 3m/s 260deg