Цветанов: Има голям пробив в националната ни сигурност

Цветанов: Има голям пробив в националната ни сигурност

МВР показва, че не е в състояние да се справи с проблема с мигрантите

Нямаме абсолютно никакъв комплексен подход, който да противодейства на миграционния поток. Само отчитаме като статистика задържаните. Огромно е количеството на тези, които минават безпроблемно през територията на страната. Получи се голям пробив в националната ни сигурност, заяви председателят на Републиканци за България и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов в „Денят ON AIR“ след поредния случай на заловени у нас трафиканти и мигранти.

Той отбеляза, че искаме да влезем в Шенген, но в същото време не въвеждаме нови системи и не надграждаме направеното през годините.

„Засега виждаме само как хващат само шофьора и съответните мигранти. Говоренето съответства на оценката, която даде австрийският канцлер. България и Гърция са пътищата, през които преминава основният миграционен поток“, посочи Цветанов.

Той се обяви за взаимодействие между институциите и по-сериозна работа на МВР.

По думите му МВР показва, че не е в състояние да се справи с проблема с мигрантите.

„Това, което говори министър Демерджиев, че се справят и че се работи активно и имат много сериозни резултати е както за ситуацията с мигрантите, така и във връзка с подготовката на парламентарните избори“, изтъкна Цветанов и коментира проблемите около предстоящите избори на 2 април:

„Имат информация и сигнали, но няма оперативен анализ, който да даде правилната посока, по която да се работи. Най-важни са членовете на СИК. Партиите не са готови, нямат опит и изградена селекция от хора, които да гарантират вота. Ако решиш да противодействаш в процеса на кампанията, е невъзможно да има резултат, който да съответства на очакванията. Една от формациите, която очаква за нея да има корпоративен вот, няма да влезе в

следващия парламент. Ако има висока избирателна активност, тя противодейства на всички тези случаи“.

Лидерът на „Републиканци за България“ изрази съмнение, че ще се осъществи изискването за видеозаснемане в изборния ден. „Кампанията е много сива, липсва енергия, а хората са объркани. Виждаме само словесни нападки, никой не дава отговори. Никой не казва откъде ще дойдат финансовите средства, за да може да се изпълнят даваните обещания“, каза още Цветанов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

8°C Усеща се 5°C
1017hPa 87% 40% 7m/s 290deg

2°C Усещане -3°C
1021hPa 79% 100% 7m/s 270deg

9°C Усещане 5°C
1016hPa 87% 100% 9m/s 290deg