Д-р Асен Меджедиев: За поредна година благотворителната инициатива „Българската Коледа“ ни обедини в стремежа ни за по-добро детско здравеопазване

Министър Асен Меджидиев: Към момента двадесет и шест мигранти остават за лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

С бюджет от 3 500 000 лв. разполага двадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ 2022/2023, посветено на децата с редки генетични заболявания.

За поредна година благотворителната инициатива „Българската Коледа“ ни обедини в стремежа ни за по-добро детско здравеопазване. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев на среща със специалистите от Експертния съвет към благотворителната инициатива.

По време на срещата на „Дондуков“ 2 днес съветникът за благотворителната инициатива Дарина Владова благодари на Експертния съвет за безрезервната им подкрепа в стремежа да се разпределят даренията, в съответствие с медицинските потребности на нуждаещите се деца. Посочен беше приносът на Експертния съвет за утвърждаване на „Българската Коледа“ като прозрачна и ефективна благотворителна кампания, която се ползва с доверието на обществото. „Българската Коледа“ обединява хиляди сърцати българи в грижата за здравето на децата, но изключително важна е държавната политика в областта на детското и майчинското здравеопазване за устойчиво разрешаване на проблемите.

Обсъдени бяха възможностите лекарствата, осигурявани години наред от „Българската Коледа“, да бъдат поети от здравната система на страната.

Съгласно Правилата на инициативата, с набраните средства ще бъдат подпомогнати деца за диагностика, лечение и рехабилитация, както и за осигуряване на медицински изделия и помощни средства. Ще бъде закупена високотехнологична медицинска апаратура за лечебни заведения в цялата страна. Вече двадесета година „Българската Коледа“ осигурява медикаментозна терапия на деца с редки заболявания докато здравната система на страната поеме тяхното финансиране.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1008hPa 70% 20% 7m/s 300deg
15°C Усещане 13°C
1011hPa 36% 20% 5m/s 260deg
20°C Усещане 19°C
1009hPa 26% 20% 7m/s 280deg