Димитър Стоянов: Още един изтребител МиГ-29 ще влезе в строя, след като получихме два двигателя от Полша

Димитър Стоянов: Още един изтребител МиГ-29 ще влезе в строя, след като получихме два двигателя от Полша

На 30 май очаквам да има облитане на материални части и още един изтребител МиГ-29 да влезе в строя с двата двигателя, които страната ни получи от Полша. Това обясни служебният министър на отбраната Димитър Стоянов по време на парламентарния контрол днес, предаде БТА.

България получи втория самолетен двигател за МиГ-29 от Полша, след като в края на март страната ни получи първия двигател за МиГ-29 от Полша. Още през януари служебният Стоянов съобщи, че два двигателя за МиГ-29 ще пристигнат от Полша.

България получи две оферти за заместваща платформа на изтребителите МиГ-29 като грубата цена е 2,2 млрд. лв. за 10 години. Офертите са за употребявани Mirage 2005 (френски) и Gripen (шведски), съобщи министърът.

По отношение на замяната на морално остарялата техника в радио-технически войски е стартирана процедурата за придобиване на седем нови 3D радара, като са поискани обвързващи оферти и се очаква отговорите да пристигнат до края на юни, коментира още министърът. Стоянов добави, че служебният кабинет е изпратил искане за предоставяне на информация към водещи компании в производството на съвременни зенитно ракетни комплекси, а след това ще бъдат изготвени и изпратени искания за обвързващи оферти.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 6°C
1014hPa 100% 10% 1m/s 0deg

9°C Усещане 7°C
1016hPa 65% 20% 5m/s 30deg

2°C Усещане 1°C
1014hPa 93% 40% 2m/s 250deg