Дискусия по актуални въпроси на висшето образование ще се проведе във Варна със зам. министър на науката и образованието

Дискусия по актуални въпроси на висшето образование ще се проведе във Варна със зам. министър на науката и образованието

Актуални въпроси на висшето образование във Варна ще дискутират ректорите на Варненските университети със зам. министър на науката и образованието, съобщиха от Областна администрация в морския град, научи TheSite24.

Проф. д.ф.н. Генка Петрова-Ташкова – заместник-министър на образованието и науката ще вземе участие в работната среща с ректори на висшите училища от Варна на тема – “На фокус – висшето образование във Варна”.

Форумът ще се състои на 5 февруари 2024 година, от 12,30 часа в Зала 1 на Икономическия университет.

Срещата е по инициатива на областния управител професор Андрияна Андреева, а целта е да бъдат дискутирани актуалните въпроси и проблеми на висшето образование.

На форума ще бъдат обсъдени редица конкретни предложения на академичните ръководства, направени в хода на подготовката на работната среща. Сред тях е възможността за създаване на национален орган за консултация по национални и европейски програми, разработване на дийп-тех лаборатории за демонстрации в реална среда, бизнес трансформацията на висшето образование, въвеждане на национален годишен абонамент за медицинските университети за специфични база данни, които предоставят фундаментални за медицината интерактивни учебници и учебни помагала, покриващи всички области на медицината, за достъп до клинични случаи и подпомагане на клинични решения, както и пълен текстов достъп до общо над 2000 списания на водещи научни издателства в света.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 2m/s 130deg

12°C Усещане 11°C
1016hPa 71% 100% 1m/s 0deg

17°C Усещане 16°C
1016hPa 63% 100% 4m/s 10deg