Дни след излизане от затвора, 26-годишен преби майка си и я заплаши с убийство!

Районен съд – Варна взе най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 26-годишен, привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда и отправяне на закана с убийство към майка си в условията на домашно насилие, съобщиха от пресслужбата на съда.

Съдът уважи искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 26-годишен мъж, спрямо когото са предявени обвинения за причиняване на лека телесна повреда (по чл. 131, ал. 1, т.3 и т.5а от НК) и за закана с убийство, като заканването би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му (по чл.144, ал. 3, т.1 и т.3 от НК). Деянията се явяват извършени в условията на домашно насилие спрямо майката на обвиняемия. Съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс и двете престъпления, за които е привлечен обвиняемият 26-годишен мъж, се наказват с лишаване от свобода, като едното от тях е тежко по смисъла на закона.

От писмените и гласни доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие. От приложената по делото справка за съдимост е видно, че 26-год. мъж е осъждан за различни по вид и характер престъпления, а деянията за които е привлечен по настоящото производство са извършени броени дни след излизането му от затвора. Районният съд прие, че най-адекватната мярка за неотклонение спрямо него се явява „задържане под стража“.  

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 27 март т.год. от 13 часа.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 17°C
1001hPa 55% 100% 3m/s 230deg

15°C Усещане 14°C
1000hPa 72% 20% 6m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1000hPa 77% 100% 2m/s 110deg