Добрев: Аз не виждам никакви притеснения да си дам имунитета

Гешев върна предложението за сваляне имунитета на Делян Добрев

Аз не виждам никакви притеснения за себе си да си дам имунитета. Прокуратурата в България е един репресивен орган. Това каза на брифинг в централата на ГЕРБ Делян Добрев във връзка с искането на Софийската градска прокуратура главният прокурор да поиска имунитета му, предаде Агенция “Фокус”. 

По думите му това е бутафория с цел политическа репресия.

“След 9 години възобновяват старата манджа, за да ме тормозят. Това идва дни след изказването на Гешев, че ще се саморазправи с “политическия боклук”. Ето, саморазправата започна и тя започна с мен. Прокуратурата в България е репресивен орган и тя е била такава в последните 10 години”, подчерта Добрев.

“Сега сме в ситуация, в която правим тежка и много значима правосъдна реформа, която очевидно превъзбуди страстите особено от страна на прокуратурата. Първото нещо, което трябва да кажем, че докато не приключи тази реформа, ние няма да подкрепим свалянето на имунитет на който и да било в НС, поради простата причина, че от 30 години вече прокуратурата е обвинявана, че държи определени дела на “трупчета”, за да ги ползва в момент, в който се взимат тежки политически решения, за да влияе върху решенията на политиците. Това няма как да се приеме за нормално в една европейска демокрация”, изтъкна Даниел Митов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1019hPa 69% 20% 6m/s 130deg
22°C Усещане 21°C
1018hPa 53% 0% 4m/s 110deg
23°C Усещане 23°C
1018hPa 53% 20% 2m/s 0deg