Доц. д-р Медиха Хамза: Традиционните за народа ни дом и семейство са го съхранили в трудните времена

Доц. д-р инж. Медиха Хамза е кандидат на СДС преференция 106 за народен представител в коалицията ГЕРБ-СДС номер 2 в бюлетината за 3 МИР-Варна.

Уважаван университетски преподавател с 29 години професионален стаж.
Доктор, доцент по Електрически мрежи и системи. Има четиригодишен опит като заместник-декан на Електротехническия факултет в ТУ-Варна.
Автор на над 70 научни публикации и доклади пред реномирани конференции, както и на учебни ръководства и пособия.

Два мандата е общински съветник в Общинския съвет на Варна; през втория от мандатите е председател на постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика“.

Има две деца.

Ето какво споделя Доц. д-р инж. Медиха Хамза :

Семейство, дом, традиции са думи, които са се предавали от поколение на поколение векове наред. Фактът, че са прекрачили през времето е показателен, защо никога не трябва да променят дълбокото си съдържание и за бъдещите продължители на народа ни.

Преминаването през кризи от всякакъв характер – икономически, политически, социални, създава в обществото ни недоверие спрямо държавността и институциите. В такива моменти отново търсим корените си и подкрепа в семейството. В нашата народопсихология е заложен стремежът да създадем семейство и дом. Грижата за децата ни и за родителите ни са фундаментални ценности. За родителите няма по-ценно от това децата им да бъдат здрави; готови сме да направим и невъзможното, за да им дадем образование и да ги видим щастливи и реализирани в живота.

За децата ни, които са най-ценният ни дар, ценностите се формират първо в семейството, после в училището и обществото. Отговорността за възпитанието на морални и достойни личности е на родители, учители и средата, която ние създаваме като общество. Това превръща учителската професия в изключително отговорна, защото тя не е само преподаване на знания, но и предаване на ценностна система. Уважението към труда на учителите, на които поверяваме децата си, е било предавано през поколенията, а наш дълг е да го пренесем в бъдещите поколения, които ще възпитават децата си, както ние възпитаваме нашите.

Обществото ни има нужда от съхраняване на семейните традиции. Децата ни се нуждаят от спокойствието и увереността, които им даваме, когато растат със своите родители, братя, сестри, баби и дядовци.

Но животът ни поднася и уроци, част от които са трудни за преодоляване. Много по-лесно се справяме, когато имаме подкрепата на семейството. Щастлива съм, че моето семейство е редом с мен в щастие и неволи. Успехите на моите момчета са и мои успехи. Усмивките и щастието им е и мое щастие. 

Пожелавам си те да са щастливи, да имат семейство и деца, които да отгледат, да възпитат и да им предадат най-доброто от онези морални устои, които са ни съхранили в трудни и щастливи времена.

Източник: Днес+

Снимки: Личен архив

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1015hPa 59% 20% 4m/s 110deg

16°C Усещане 15°C
1017hPa 42% 40% 3m/s 210deg

19°C Усещане 18°C
1015hPa 39% 75% 2m/s 90deg