Два пожара са горели днес във варненския кв. “Аспарухово”

Два пожара са горели днес във варненския кв. "Аспарухово"

На два пожара в район „Аспарухово“ реагираха днес екипите на Първа и Втора РСПБЗН – Варна. Това съобщи районният кмет Ивайло Маринов във Фейсбук, предаде СайтЪТ.

В ранните следобедни часове получихме сигнал за пожар, възникнал на ул. „Моряшка“, където се бяха възпламенили 4 дка борова гора. Пожарът беше низов, горяха сухи треви. Три екипа на Първа и Втора РСПБЗН – Варна се отзоваха веднага и потушиха пламъците.

“Сърдечно благодаря също на двамата граждани от района, които първи са се отзовали на пожара с подръчни средства и са помогнали в гасенето на огъня докато пристигнат екипите на пожарната. За съжаление след пристигане на екипите са си тръгнали и не знаем техните имена. Теренът ще бъдат обследван за причините, довели до възникване на пожара”, каза още Маринов.

Междувременно пламна пожар и на ул. „Хулиганска“ в местността Боровец Север, който също беше бързо овладян. Причина за пожара се оказа човешка небрежност, на нарушителя ще бъде съставен акт.

“Благодаря на екипите от Първа и Втора РСПБЗН – Варна за бързата намеса, както и на сектор СОД към РСПБЗН – Варна”, каза в заключение районният кмет.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1018hPa 83% 20% 0m/s 0deg

19°C Усещане 19°C
1020hPa 77% 0% 2m/s 140deg

22°C Усещане 22°C
1019hPa 68% 0% 1m/s 0deg