Двама мъже, обрали автомобил във Варна, отиват на съд

Съдът във Варна осъди двама мъже за битова кражба

Съдът разгледа внесени искания от Районната прокуратура за вземане на мерки за неотклонение по отношение на двама мъже, съответно на 47 и 49-годишна възраст, спрямо които са предявени обвинения за извършени на 8-ми март т.год. кражби на вещи и пари от паркирани в централната част на Варна автомобили. Това съобщиха от пресцентъра на Районен съд – Варна.

Посегателствата против собствеността са извършени в съучастие, при условията на продължавано престъпление, през интервал от 1-2 часа и по идентичен начин.

Деянията се тежки умишлени престъпления, доколкото законодателят е предвидил за тях възможност за налагане на наказание „лишаване от свобода“.

Двамата мъже са осъждани. По отношение на 49-годишния деянието се явява осъществено в условия на опасен рецидив, след като преди по-малко от 3 години той е изтърпял ефективно в затвор наказание „лишаване от свобода“, отново за тежко умишлено престъпление. Спрямо 47-годишния деянието се явява извършено в изпитателния срок на влязла в сила предходна присъда за грабеж.

Като разгледа събраните до момента материали по досъдебното производство, Районен съд – Варна намери, че може да се направи обосновано предположение двете лица да са съпричастни към деянието, за което са привлечени като обвиняеми, както и наличие на реална опасност те да се укрият или да извършат престъпление.

Предвид характеристичните им данни, степента на обществена опасност, тежестта и интензитета на престъпната дейност, съдебният състав счете, че адекватните мерки за неотклонение спрямо тях се явяват най-тежките – „задържане под стража“.

Определенията по наложените мерки за процесуална принуда подлежат на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делата пред ВОС са насрочени за 15 март т.год. от 13:00 часа.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

5°C Усеща се 4°C
1013hPa 95% 20% 2m/s 60deg
4°C Усещане 3°C
1014hPa 87% 11% 2m/s 70deg
8°C Усещане 6°C
1013hPa 71% 20% 3m/s 290deg