Европейският музикален фестивал Варна започва на 23-ти март

Европейският музикален фестивал Варна започва на 23-ти март

Европейският музикален фестивал Варна започва на 23-ти март в Градската художествена галерия, научи СайтЪТ. Събитието се организира с подкрепата на Община Варна. Програмата започва с концерт на Български камерен оркестър – Добрич с двама млади солисти – българската цигуларка Йоанна Русева и френският пианист Гийом Венсан. И двамата имат забележителни успехи на конкурсния и концертен подиум като солисти и камерни музиканти.

Повече от две години те свирят като дуо и поканите, които получават за участие на престижни форуми са доказателство за изключително бързото им израстване. На концерта в Градската художествена галерия на Варна те ще солират в Концерт за пиано, цигулка и струнен оркестър от Феликс Менделсон-Бартолди.

Български камерен оркестър – Добрич – една от еталонните български камерни формации с над 50-годишна история, ще бъде дирижиран от маестро Арто Чифчиян, който от този сезон е главен диригент на състава. В изпълнение на оркестъра ще чуем Увертюра към операта „Алцеста“ от Глук и рядко изпълняваната в България „Серенада върху шведски народни песни“ от Макс Брух.Билетите са на цена – 15 лв. и могат да се намерят на сайта и Билетния център на Фестивалния и конгресен център.

Общо пет концерта са включени в Европейския музикален фестивал, който ще се проведе през месеците март и април във Варна. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 2°C
1019hPa 69% 75% 8m/s 290deg
5°C Усещане -1°C
1022hPa 36% 0% 11m/s 280deg
7°C Усещане 2°C
1022hPa 26% 40% 11m/s 280deg