Forbes: Приятелски настроените към Русия републиканци се превърнаха в основния проблем за Украйна

Русия изпреварва Украйна и съюзниците ѝ в надпреварата за боеприпаси

Недостигът на гаубици не е най-големият проблем на украинската артилерия. Най-големият му проблем са тези приятелски настроени към Русия републиканци в Камарата на представителите на САЩ, които започнаха да блокират по-нататъшната помощ на САЩ за Украйна от октомври. Лишени от американски амуниции, украинските батареи преминаха от изстрелване на 10 000 снаряда на ден до само 2000, пише Forbes.

Но републиканците може най-накрая да се поддадат на интензивен натиск да застанат на страната на демократична Украйна пред авторитарна Русия. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън обеща да насрочи гласуване за нова помощ за Украйна през април.

Ако това се случи, правителството на САЩ може да изпрати потенциално стотици хиляди снаряди в Украйна. Те може да започнат да пристигат по същото време, когато пристигнат и най-малко един милион снаряди, закупени за Украйна от воден от Чехия консорциум . Украйна също получава последните няколкостотин хиляди от тези милиони снаряди, които Европейският съюз обеща миналата година”, пише още изданието.

Украинската артилерия е доста тиха в момента, тъй като Украйна постепенно се възстановява от дълъг период на недостиг на боеприпаси – такъв, причинен най-вече от приятелското на Русия крило на Републиканската партия на САЩ.

Превод и редакция: в. Труд

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1000hPa 63% 100% 2m/s 30deg

17°C Усещане 16°C
1002hPa 54% 75% 5m/s 170deg

14°C Усещане 14°C
1000hPa 82% 75% 3m/s 100deg