Ген. Стефан Янев, “Български възход”: Оптимист съм за сформирането на редовен кабинет! (ВИДЕО)

Ген. Стефан Янев, "Български възход": Оптимист съм за сформирането на редовен кабинет!

Има шансове да се сформира редовен кабинет. Аз съм оптимист по приорда и смятам, че тонът, разговорите и начинът, по който говорихме в 48-я Парламент, за необходимостта от диалог, взаимодействие между партиите, необходимостта от търсене на решения, които са в интерес на българските граждани, се оказаха не само реторика, която ние използвахме, а вече чуваме тези думи и от почти всички други партии.

Това коментира във Варна лидерът на ПП “Български възход” ген. Стефан Янев, предаде репортер на СайтЪТ. Според него, именно това е пътят на развитие и изрази надежда, че след изборите, в рамките на 49-то Народно събрание ще има воля за диалог и взаимодействие, за да се състави коалиция за мнозинство, което да излъчи кабинет.

На въпрос на журналисти, каква активност се очаква, ген. Янев заяви, че трудно може да се прогнозира.

“Чуваме различни мнения от специалисти, които изследват този тип обществени нагласи, но това, което аз мисля е, че активността ще бъде около или над тази от предните избори. Причината е, че кампанията преминава под апела повече хора да излязат и да гласуват, включително и към тези, които традиционно не гласуват. Защото нека се знае, че гласуването на избори е наш граждански дълг, който определя и бъдещето ни”, коментира ген. Янев.

Видео СайтЪТ

Като основен приоритет в национален план, лидерът на ПП “Български възход” посочи справянето с инфлацията.

“Ние сме казали как може да се случи, а именно чрез използване на държавния ресурс в регулаторните механизми, които притежава държавата, без разбира се, това да промяна правилата на пазара. Регулаторни механизми за борба с картелите или там където имаме съмнения, че се образуват картели и разбира се – помощ за производството, в частност за селскостопанското производство с целенасочени заеми от Българската банка за развитие, така че българското зеленчуко производство, а така също и производството на плодове, да стане част от хранителната ни верига, да достигне до съответните магазини и в целия този продоволствен цикъл”, коментира ген. Стефан Янев.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 2°C
1019hPa 52% 75% 4m/s 290deg
4°C Усещане -2°C
1022hPa 35% 20% 11m/s 280deg
7°C Усещане 2°C
1022hPa 29% 20% 12m/s 280deg