Георги Свиленски: Борисов даде името за пътя на Копринката, а сега мълчи

Георги Свиленски: Борисов даде името за пътя на Копринката, а сега мълчи

Борисов и Радев са в много добра комуникация помежду си, категоричен е социалистът

“Няма да влизам в калните борби между г-н Пеевски и г-н Радев. Ние тон сме дали още 2021 г. с първите служебни кабинети. Вчера дадохме на журналистите 80 страници сигнали срещу действия на служебни кабинети, 4 министерства. Сега вероятно много други ще почнат да говорят. Въпросът е защо г-н Борисов мълчи вече една седмица, а той даде термина за пътя на Копринката. Сега разбрахме, че президента имал предложение да участва в сглобката. Нека каже кой му е предложил, защото той няма депутати и гласове. С какво ще участва и за какво? Ето на тези въпроси трябва да се дадат отговори. Според мен Бойко Борисов мълчи, защото е в доста добра комуникация с президентската институция и сега не му е удобно да говори. След като някой е предложил на президента да участва в сглобката аз подозирам, че това е той. Президентът го каза, вицепрезидентът също го каза пред медиите. Сега Борисов като събере медиите пред пленарна зала нека да обясни предлагал ли е на президента и защо – да му продължи схемите, да му покрие схемите. Това, което знам за Копринков е, че е секретар на президента по вътрешна политика и е основен фактор в кадруването на служебните кабинети.” Това заяви народният представител от БСП и зам.-председател на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски в ефира на БТВ.

Той коментира и някои от сигналите срещу служебните кабинет, които за социалистите са скандални и ощетяващи държавата. “Въпросът е, че когато някой си превиши правомощията се стига до тези факти, където в София областният управител продава имот за 2 милиона – продава го за 300 хиляди. И сигналът, където едното служебно правителство започва сделката, идва редовно правителство и областният управител спира сделката, защото е корупционна, и го прекратява. После идва следващо служебно правителство и първото нещо, което прави е да подпише договора точно за тази сделка. Имот в кв. Изток, който струва 2 милиона, да бъде продаден за 300 хиляди. Направихме 3 парламентарни питания и изслушване на вицепремиера Алексиев и нищо. Тръгнете по пътя на парите и ще стигнете до пътя на Копринката както казва Борисов. Гълъб Донев на депутатските питания отговаря, че няма нищо и всичко е нормално”, уточни социалистът.

“Сотир Ушев е човека до Весела Лечева, но не знам каква е ролята му в президентството. Но г-жа Лечева беше министър в два служебни кабинета и от онзи ден разбрахме, че е инициатор във формирането на новата партия на президента “3 март”. Тя е запазила патента за нея още докато е била член на БСП. Много патриотична кауза беше, излъгаха 280 хиляди граждани. Събраха тези подписи без да ги внесат в парламента и сега ще ги използват за създаване на политически проект. Единият сигнал е за Министерство на правосъдието и доставките на храни и горива по времето на служебните кабинети, където Крум Зарков беше служебен министър. Скандалният договор Боташ, за който сега плащаме неустойки без да ползваме количества газ. Министерство на труда и социалната политика купуват имоти в Пловдив, Бургас и Габрово при положение, че министерството има в съседство свободни собствени имоти, но те купуват частни на супер завишени цени. Сигналът е в европейската прокуратура, защото става дума и за европейски средства. Също така и за Хасково по отношение покровителствани на контрабандни канали. Ние като партия сме си свършили работата, нека прокуратурата да провери”, допълни народният представител от БСП.

По отношение на скандалния закон, който позволява на частните болници да продават лекарства на завишени цени той коментира: “Управляващите внесоха закона за обществените поръчки и там никъде не се говори за тези частни болници. В този закон има много противоречиви неща, ние гласувахме против предложения закон. На второ четене гласувахме всички предложения против. 

“Докато си говорим тези неща в държавата се вдигат данъците на старите автомобили, вдига се цената на водата, на мобилните услуги. Цените растат нагоре, а от управляващите не се интересуват какво се случва с доходите. Българските граждани се забавляват със скандалите между институциите и като дойде края на месеца трябва да си платят данъците”, каза в заключение Георги Свиленски.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

7°C Усеща се 5°C
1014hPa 87% 0% 3m/s 90deg

5°C Усещане 3°C
1017hPa 77% 78% 3m/s 90deg

0°C Усещане -3°C
1015hPa 100% 20% 3m/s 290deg