Гларуси крадат четките и валяците на стрийт артистите от проекта Reconnect the City (ВИДЕО И СНИМКИ)

На куриозна гледка се натъкна репортер на СайтЪТ тази сутрин, когато стартира реализацията на проекта Reconnect the City, който се реализира в градинката до Търговската гимназия във Варна.

Уникални артистични предложения са подадени по проект Reconnect the City!

Един от стрийт артистите, които подготвяха терена за рисунките на младежи и деца, тичаше след излитащ гларус, понесъл в човката си четката с боя, с която работи младежът.

Впоследствие стана ясно, че пернатата напаст от сутринта дебне зорко за плячка и е извършен опит да бъде отмъкнат валяк, оставен за секунди от човек от екипа.

Въпреки несгодите и неочакваната агресивна намеса от страна на белите птици, известни с крадливия си нрав, работата по проекта върви “като песен” с музикалното озвучаване на терена.

Стана ясно още, че след поканата, отправена от Дирекция “Образование и младежки дейности” към Община Варна, на място са се отзовали доста доброволци, които да се включат в проекта.

Търсят доброволци по проекта Reconnect the City

За това, което се случва днес и предстои да се случи утре, сподели за медията ни Дилян Добрев от Kalkan Agency:

“Този проект е създаден от хората за хората. Неговата основна цел е, да свърже града и хората чрез изкуство. Идеята е, да обединим усилия, за да направим нашия град по-цветен и жив. Затова ще имаме нужда от вашата помощ. За 5 дни ще изрисуваме заедно близо 1000 кв. м в самото сърце на Варна!”, споделиха още организаторите.

Проектът се реализира от Община Варна в партньорство със СНЦ VarnaSpaces. На страницата на Сдружението може да получите повече текуща информация.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1017hPa 88% 1% 6m/s 40deg
20°C Усещане 19°C
1021hPa 69% 100% 5m/s 120deg
20°C Усещане 20°C
1017hPa 88% 100% 3m/s 130deg