Главчев: Предизборната пушилка с пенсиите беше разсеяна

Главчев: Предизборната пушилка с пенсиите беше разсеяна

„Във вторник станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше разсеяна. Надзорният съвет на НОИ взе решение размерът на пенсиите от 1 юли да бъде увеличен с 11 процента и това в съответствие с всички правила. Не може пенсиите на хората да са предизборен плакат”. Това каза премиерът Димитър Главчев в началото на днешното заседание на Министерския съвет, предаде в. Труд.

По думите му удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1 през юни върви по план. Очаква се този процес да приключи от 24 до 26 май.  

И допълни, че е провел среща с организацията „Прозрачност без граници” във връзка с подготовката за изборите. „Те са лидер в проследяването на изборните процеси. Срещнах се с председателя Франсоа Валериан, както и българския представител Калоян Славов. Те останаха доволни от това как действа МС и обещаха пълно съдействие в тази посока”.

Главчев коментира и президентските избори в Република Северна Македония.

„Многократно сме заявявали, че сме „за” европейската перспектива пред тях, но те трябва да извървят пътя си. Трябва да спазват всички договорености, ние няма да сме им пречка”, коментира още премиерът.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 12°C
1018hPa 87% 14% 0m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 72% 100% 6m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 77% 100% 3m/s 110deg