Главният прокурор: Не ме е страх, някои други хора трябва да ги е страх!

Гешев за отстраняването си: Ще изчакам решенията на Радев и на КС

Главният прокурор Иван Гешев не е пътувал със семейството си, когато на 1 юни близо до кортежа, с който се е движил на пътя София – Самоков, избухна взрив. Заедно с него в автомобила са били служители на НСО, съобщи самият обвинител в интервю за БНТ.

Първоначално директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви, че Иван Гешев е пътувал заедно със семейството си, но няколко дни по-късно отрече информацията и каза, че се е подвел по думите на главния прокурор. Държавният обвинител отдава разминаванията в говоренето по темата на интерпретации на негови съобщения, с които неформално е отговорил на журналисти.

Иван Гешев, който се намира в Ню Йорк по служебни дела, не коментира твърденията на вътрешния министър Иван Демерджиев за силата на взрива, подчертавайки, че само експертизите могат да дадат точен отговор.

“Аз лично видях автомобила – има незначителни щети по него, изразяващи се в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него”, бяха думите на министъра. Главният прокурор пък акцентира, че предварителните заключения за сила с 3 кг тротилов еквивалент са направени от служители на Отряда за борба с тероризма към МВР.В интервюто си Иван Гешев казва още, че кортежът не е спрял след взрива, а е продължил към столицата.

“Не ме е страх, някои други хора трябва да ги е страх”, допълни той.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1016hPa 82% 44% 2m/s 270deg

15°C Усещане 14°C
1021hPa 60% 4% 3m/s 160deg

15°C Усещане 14°C
1018hPa 67% 75% 4m/s 140deg