Гори помощното училище във Варна

Гори помощното училище във Варна

Снимка: Фейсбук: Виждам те КАТ – Варна

Към 18,30 часа днес е подаден сигнал за пожар в бившето помощно училище във Варна, на бул. “Сливница”. Това заяви за TheSite24 Светла Златева говорител на ОД на МВР – Варна. Сигналът е подаден от минувачи, които са забелязали дим. Тя посочи, че на място са изпратени 5 екипа на пожарната, които гасят огъня. В момента огъня е стигнал и покрива на сградата, но няма риск за околните сгради. Училището е необитаемо и няма данни за пострадали хора

Към момента не е ясна и причината за възникването на пожара. Първоначалната версия е била, че пожарът е тръгнал от клошари, но се е оказало, че повечето помещения са били заключени и се е наложило пожарникарите да ги разбиват, за да влизат и да гасят огъня. Тепърва ще се разследват причините довели до инцидента.

Гасенето на огъня продължава и в този час.

Само час по-рано екипите на пожарната са гасили пожар в изоставена къща на ул. “Крали Марко”, която е обитавана от бездомни хора.

Пожарът там е загасен, а по всяка вероятност огънят е тръгнал от гуми и отпадъци, които клошарите са запалили, за да се топлят.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 11°C
1016hPa 71% 0% 4m/s 110deg

15°C Усещане 14°C
1018hPa 45% 100% 2m/s 180deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 44% 75% 1m/s 0deg