Граждани с казуси по ликвидиране на съсобственост бяха на приемен ден на заместник-кмета Диан Иванов

Заместник-кметът по правните въпроси и общинска собственост Диан Иванов обсъди с граждани поредица от правни казуси по време на приемния си ден 

Пред Иванов бе поставен проблем за прекратяване съсобственост между частни лица и Община Варна, като гражданинът поясни, че става въпрос за имот от 185 кв. метра. С подобен казус бе и друг варненец, който също поиска съдействие от администрацията по процедурите за прекратяване на съсобственост с Общината. 

Диан Иванов бе занимаван и със случай на отказ за въвод на владение в частен имот при няколко спечелени съдебни дела. Друг гражданин потърси информация за законовите процедури за поставяне на летен навес на заведение на бул. „Сливница“. 

По време на срещите собственици на имот в местност Пчелина споделиха, че не могат да получат разрешително за строеж, защото нямат достъп до парцела си. Причината е затворен път, който според собствениците, е усвоен нецелесъобразно от други жители в района.  

Други граждани поискаха от заместник-кмета дългосрочно решение за кално междублоково пространство с неизяснен статут между улиците „Д-р Басанович“, „“Д-р Анастасия Железкова“ и „Каймакчалан“.  

Заместник-кметът обсъди с жители на Варна и предложение за изграждане и стопанисване от тяхна страна на парк върху земя общинска собственост в района на кв. „Галата“. 

Следващият приемен ден на заместник–кмета Диан Иванов е на 20 март, сряда, от 13:00 часа. Записването става при техническия сътрудник на телефон: 052/820 231.  

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

13°C Усеща се 12°C
1016hPa 71% 0% 4m/s 110deg

15°C Усещане 14°C
1017hPa 45% 100% 4m/s 200deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 48% 75% 2m/s 190deg