Гуцанов към Калин Стоянов: Има ли „чадър” над ректора на Академията на МВР

Гуцанов към Калин Стоянов: Има ли „чадър” над ректора на Академията на МВР

„Едва ли е необходимо точно вас, възпитаникът на Академията, да убеждавам колко значима за МВР и националната сигурност на България е професионалната подготовка на служителите. Но, не мога да не посоча няколко факти и обстоятелства. Факти, които са притеснителни от гледна точка на това, че трябва да се подготвят сериозни кадри за Министерството на вътрешните работи. А това няма как да не породи въпроси как се взимат решенията за учебния процес в Академията”.

С тези думи народният представител от „БСП за България” Борислав Гуцанов се обърна към министъра на МВР в оставка Калин Стоянов по време на парламентарния контрол. 

По думите на социалиста МВР-министърът е бил информиран още при встъпването си в длъжност със сигнали за изключително вреден и водещ до разруха на Академията на МВР авторитарен стил на управление на ректора ст. комисар доц. д-р Иван Видолов и извършвана от него чистка на неудобни преподаватели и ръководители на структурни звена. „В списъка от хора, които са напуснали Академията на МВР по някакви причини има трима бивши ректори, двама бивши заместник-ректори, четирима бивши декани”, посочи Борислав Гуцанов. И попита: 

„Формално извършените от Вас проверки пораждат въпроса има ли политически „чадър” над този служител, който би трябвало да надгражда, а не да разгражда Академията?”. Народният представител от БСП добави, че поисканата от бившия министър на МВР Демерджиев и зам.-министър Емил Ганчев оставка на ректора на Академията е била спряна. Спрени са били действията и на Калин Стоянов по това. 

Борислав Гуцанов отново акцентира на проблема, като се обърна към вътрешния министър в оставка Калин Стоянов: „Какви ще бъдат Вашите действия за осигуряване на нужната подготовка на нужното ниво за кадрите, които се готвят за МВР?”

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 16°C
1001hPa 59% 100% 2m/s 360deg

16°C Усещане 15°C
1002hPa 61% 20% 5m/s 160deg

14°C Усещане 14°C
1000hPa 77% 100% 3m/s 100deg