Христо Иванов: Очевидно целта е да се провали коалицията и страната да бъде хвърлена в избори

Христо Иванов: Никога с ДПС, докато Пеевски е начело

Очевидно целта е да се провали коалицията, коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов във връзка с представените по-рано днес от депутата от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Радостин Василев записи, предаде БТА. Целта, смята Иванов, е страната да бъде хвърлена отново в избори, които абсолютно нищо няма да решат. Моят призив е да не се поддаваме на целия този ажиотаж, който се опитва да се създаде, поиска депутатът. Иванов е твърдо убеден, че имаме нужда от правителство, макар това да е трудно решение на всички нива. Очевидно е, че става въпрос за много сложни обсъждания, много лесно е те да бъдат представени по всякакъв начин, добави съпредседателят на ДБ. Ще продължим да работим за правителство., увери Иванов.

Той разясни, че са обсъждали модела на Европейския парламент (ЕП ) относно начина, по който се разглеждат исканията за имунитет. Абсолютно сериозно сме го обсъждали, без оглед на Бойко Борисов или на някой друг конкретен депутат, още повече, че такива искания към момента няма, обясни Иванов. Обсъждали сме го с оглед на ситуацията като цяло в страната, в която главният прокурор заявява, че ще атакува парламента, нарича ни „боклуци“, защото Народното събрание иска да му ограничава правомощията, посочи той. 

Обсъждали сме практиката на ЕП за много по-внимателно разглеждане на исканията за сваляне на имунитети, така че наистина да има възможност да се направи преценка кога става дума за упражняване правомощията на прокуратурата с оглед на политическа конюнктура, рекетьорски атаки, и, когато става дума за обосновани искания, разясни Христо Иванов. Абсолютно не виждам никакъв проблем, не виждам от какво да се притесняваме от това, че сме обсъждали  европейската практика., тя беше приложена по отношение на Елена Йончева, изтъкна председателят на ДБ.

Имунитетът на народните представители, като институт, от Средновековието съществува за това, за да могат депутатите спокойно да взимат решения, обясни съпредседателят на ДБ. 

Относно това дали е имало консултации с чужди посолства за шефове на служби, заяви, че лично не е водил такива разговори и не може да коментира.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1016hPa 82% 82% 1m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1018hPa 62% 9% 2m/s 60deg

15°C Усещане 14°C
1017hPa 72% 20% 4m/s 140deg