Илко Раев, БЧК: Във все повече Варненски общини разкриваме младежки доброволчески организации (ВИДЕО)

Илко Раев, БЧК: Във все повече Варненски общини разкриваме младежки доброволчески организации (ВИДЕО)

2022 г. поднесе на БЧК множество предизвикателства, подпомогнати бяха хиляди бежанци от Украйна, а през февруари тази година се организира и мащабна доброволческа кампания в помощ на хората, които пострадаха от земетресенията в Турция и Сирия. Така накратко председателят на БЧК във Варна Илко Раев, обобщи свършеното от червенокръстката организация за 2022 г., предаде СайтЪТ. Докладът за свършената работа от страна на БЧК е в размер на 15 страници, посочи Раев.

През миналата година са били раздадени тонове храни на нуждаещите се, като последните пакети са били изпратени само преди няколко дни към Истанбул, откъдето ще бъдат разпределени за засегнатите от земетресенията райони в Турция и Сирия.

Общите материлни дарения от БЧК за Турция и Сирия към момента възлизат на 310 000 евро, а отделно към 21-ви февруари набраната от кампанията на организацията сума е над 2,5 млн. лв, от която БЧК направи първите преводи след получаване на кодове по съответните процедури. Сумата преведена към момента е над 1 млн. лв.

Успоредно с това БЧК – Варна продължава обучението на водни спасители, като са обучени 47 спасители и са заверени 473 талона. Продължават дейностите по долекарска помощ и другите инициативи, които са традиционни за БЧК.

Интересът към добворолчеството във Варна си остава традиционно висок, коментира Раев.

“Имаме вече разкрити няколко младежки доброволчески клубове в област Варна. Това е сърцето на бъдещето, защото тези млади хора ще ни наследят”, заяви специалистът.

През изминалата година над 780 доброволци са се включили в различните инициативи, които БЧК е организирала, като през 2022 г. дейността на доброволците е била насочена преди всичко в подкрепа на украинските бежанци и оказване на подкрепа на уязвими лица.

Повече вижте във видеото!

Видео СайтЪТ

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1009hPa 70% 40% 7m/s 310deg
15°C Усещане 13°C
1012hPa 36% 20% 5m/s 250deg
20°C Усещане 19°C
1010hPa 24% 20% 10m/s 280deg