Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Решенията за Аспаруховия мост трябва да се взимат сега

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Решенията за Аспаруховия мост трябва да се взимат сега

Решенията за Аспаруховия мост трябва да се взимат сега. Това заяви народният представител от „Възраждане“ инж. Коста Стоянов, който посети съоръжението заедно с двама от специалистите, които са участвали в проектирането и строежа на моста – инж. Иван Пецински – проектант и инж. Добри Добрев, съобщиха от партията.

„Аспаруховият мост във Варна е един от най-важните и стратегически обекти не само за областта, но за цяла Североизточна България. Важно е да се отбележи, че мостът е със смесена собственост – държавна и общинска. Всичко, което е в двете пътни платна е държавна собственост, а всичко останало – тротоарните конзоли, пешеходните парапети, контактната мрежа на тролейбусите, осветлението, панорамни площадки и т.н. е общинска собственост. Тук идва момента да се каже, че общината също има голямо касателство относно състоянието, поддръжката и ремонтната дейност по моста. Говорейки за ремонт е важно да се отбележи, че последния голям ремонт на Аспарухов мост е бил извършен преди повече от 25 години“, обясни инж. Коста Стоянов.

Проектантът на моста инж. Иван Пецински заяви, че мостът е годен за експлоатация, но ремонтът е задължителен.

„Най-голямо внимание трябва да се обърне на стълбовете, които се нуждаят от саниращи дейности“, обясни експертът.

Инж. Добри Добрев посочи, че досега по моста се е поддържала само пътната част, но е време да се обърне внимание и на състоянието на конструкцията.

„Има места, на които арматурата няма покритие, а на други места покритието е едва няколко сантиметра.  И ако след време не се санират тези колони – ще заприличат на рибя кост“, категоричен бе инж. Добрев.

Инж. Коста Стоянов допълни, че това, което може да се каже с категоричност е фактът, че Аспаруховия мост се нуждае от ремонт, при това в най-кратки срокове.

„Ако искаме Варна да бъде модерен и проспериращ град – ние имаме нужда от ново управление, което ще отговаря на интересите на местните жители. Същевременно обаче, ние имаме нужда да се ползваме от опита на хора, каквито са инж. Пецински и инж. Добрев. И тъй като те имат да ни разказват още много интересни неща относно Аспаруховия мост – следващата седмица очаквайте пресконференция“, каза в заключение инж. Стоянов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1015hPa 88% 76% 2m/s 350deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 72% 40% 4m/s 110deg
18°C Усещане 19°C
1017hPa 100% 100% 1m/s 0deg