Инж. Веселин Русев: ВиК – Варна не разполага с никакви документи за строежа на авариралия водопровод (ВИДЕО)

Инж. Веселин Русев: ВиК - Варна не разполага с никакви документи за строежа на авариралия водопровод (ВИДЕО)

“ВиК – Варна” ООД не разполага с никакви документи за проектирането и изграждането на магистралния водопровод, който вчера за втори път аварира. Това обяви на пресконференция директорът на Водоснабдителното дружество инж. Веселин Русев по време на пресконференция в града, предаде СайтЪТ. Той припомни пред медиите в морския град, че проблемният водопровод е бил монтиран през 2008-ма година.

“В архива на ВиК – Варна няма и един документ за строежа на водопровода. Сега се налага да се обърнем към МРРБ, за да ни предоставят документи точно за този водопровод. Другата институция, която разполага с информация е ДНСК. Когато получим необходимите документи ще разберем и кой е взел решението да бъдат монтирани не метални, а стъклопластови тръби”, каза още Русев.

Според него именно изборът на стъклопластови тръби е в основата на проблема, а ситуацията се усложнява допълнително от факта, че района е под наклон и дълго време в него е влизала тежка строителна техника.

Видео СайтЪТ

Веселин Русев посочи, че за да се разреши проблемът с водопровода, ВиК – Варна е поискало около 500 хиляди лева от „ВиК“ холдинга.

“Идеята е в проблемния участък да се положат метални тръби, което ще премахне риска от аварии”, обясни Русев. Той уточни, че не е ясно кога ще стане това, тъй като дружеството тепърва ще търси нужните му тръби. Дотогава обаче няма да има проблеми с водоподаването, тъй като ще се ползва старият водопровод.

Директорът на ВиК – Варна каза още, че е поел ангажимент към Общината да бъдат локализирани всички рискови за ВиК аварии участъци и да бъде направен специален регистър. В отговор на въпрос за изпълнението на водния цикъл на града той каза, че има забавяния и вероятно ще се наложи финансирането за някои от обектите да бъде „прехвърлено“ в настоящия програмен период. По думите на Русев много сериозни са проблемите в селищните образувания около Варна, където пътищата са стеснени, багерите преминават трудно и има много незаконно поставени тръби.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1018hPa 83% 20% 0m/s 0deg

19°C Усещане 19°C
1020hPa 77% 0% 2m/s 150deg

22°C Усещане 22°C
1019hPa 68% 0% 1m/s 0deg