Ирена Анастасова: Поведението на Борисов е изключително нагло на самозабравил се човек

Ирена Анастасова: Поведението на Борисов е изключително нагло на самозабравил се човек

„Още не встъпило в длъжност, това служебно правителство изпълнява нареждания на Борисов за промени на министри. Още повече – беше предложена за министър на вътрешните работи силно партийната фигура на ГЕРБ Даниел Митов. Този кабинет започва с фалстарт, а той има изключително важната задача да организира честни избори.“ Това коментира в ефира на NOVA News заместник-председателят на БСП и народен представител Ирена Анастасова.

По нейните думи неграмотността и политическата арогантност, с които управляващите са променили Конституцията, са дали началото на този хаос.

„Считаме, че вотът на недоверие не е противоконституционен, тъй като служебният кабинет се е заклел пред Народното събрание. Това идва от презумпцията, че Народното събрание ще работи до изборите, за да има парламентарен контрол. А този контрол в какво се изразява – въпроси, питания, изслушвания и вотове на недоверие“, подчерта Анастасова.

„Нека българските граждани да видят каква каша забъркаха с нескопосаните конституционни промени. Те бяха предизвикани от превишаване на правомощията на служебните кабинети на президента Радев, но този проблем можеше да се реши със специален закон, какъвто ние предложихме“, каза още народният представител от БСП.

Според нея в основата на този скандал е поведението на Бойко Борисов, който от партийна сбирка нарежда на Главчев да смени външния министър.

„Това е изключително нагло и поведение на самозабравил се човек, който си мисли, че в държавата всичко зависи от него. Но той не действа сам – такива условия му бяха създадени от ПП-ДБ и ДПС“, заяви Ирена Анастасова.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 12°C
1018hPa 87% 14% 0m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 72% 100% 6m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 77% 100% 3m/s 110deg