Искра Петрова, БЧК: Вълна от съпричасност към пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия заля Варна

БЧК изпрати над 24 т. хуманитарна помощ за Сирия

Вълна от съпричасност към пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия заля Варна, съобщи за СайтЪТ Искра Петрова от БЧК в морската столица. Стотици варненци са се включили в дарителската кампания от сутринта, като добрволците в червенокръстката организация едвам смогват да пакитират получените вещи.

“Страшно много хора идват и ни носят дарения, просто една огромна вълна от съпричастност към тази трагедия показват варненци. Вече сме направо задръстени от вещи, дрехи, санитарни консумативи. Хората наистина съчувстват на нашите съседи, които станаха жертва на такова катастрофално природно явление.

От вчера сме в контакт с много доброволци, които искат да помогнат, за да окомплектоваме даренията”, каза още Искра Петрова.

Тя добави, че БЧК е в непрекъснат контакт с Турския полумесец, който приема даренията и ги разнася в засегнатите от земетресението райони.

Отделно има запитвания и от хора, които са проявили желаение да помогнат на място и които имат опит с такива ситуации.

“Не знам обаче към момента дали това е възможно, защото е въпрос на документация. Но е факт, че хората искат да отидат и да окажат подкрепа и помощ в пострадалите райони”, коментира още Петрова.

Междувременно от ДПС в морската столица съобщиха, че десетки хора са дарили и в техния офис неща, които да бъдат изпратени на бедстващите.

БЧК – ВАРНА ПРИЕМА ДАРЕНИЯ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ОПУСТОШИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ТУРЦИЯ И СИРИЯ ЕДИНСТВЕНО В СГРАДАТА НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ НА АДРЕС: ГРАД ВАРНА, УЛИЦА „БРАТЯ ШКОРПИЛ“ №3 от 9.30 до 16.30ч.

ПРИЕМАТ СЕ:

НОВИ ТОПЛИ ДЕТСКИ, ДАМСКИ И МЪЖКИ ДРЕХИ И ОБУВКИ;

НОВО СПАЛНО БЕЛЬО;

НОВИ ТОПЛИ ЗАВИВКИ;

ХИГИЕННИ МАТЕРИАЛИ.

Открита е и специална банкова сметка в лева:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция

·

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на кратък номер 1466 (на стойност 1 лв.) към всички мобилни оператори.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

7°C Усеща се 6°C
1015hPa 88% 15% 2m/s 70deg
8°C Усещане 7°C
1016hPa 69% 67% 3m/s 130deg
8°C Усещане 7°C
1014hPa 71% 98% 2m/s 280deg