ІV Международна конференция “Здравни грижи – принос за качеството на живот” ще се проведе в Медицински университет-Варна

ІV Международна конференция "Здравни грижи - принос за качеството на живот" ще се проведе в Медицински университет-Варна

На 9 и 10 юни Катедра “Здравни грижи” на Факултета по обществено здравеопазване в МУ-Варна организира Международна конференция на тема “Здравните грижи – принос за качеството на живот”. Форумът се провежда за четвърти път и има за цел да представи актуални проблеми в областта  на здравните грижи, както и да допринесе за  обмена на информация и опит в съвременната медицинска практика. По традиция научната конференция е съвместна инициатива с УМБАЛ „Св. Марина“– Варна  и Факултета по сестринство към Университета по здравни науки в Истанбул, Турция. Форумът ще се проведе присъствено и онлайн. 

Акценти в програмата ще бъдат теми, свързани с качеството на здравеопазването, нуждата от професионално обучение на знаещи и можещи специалисти, чиято роля е от решаващо значение за напредъка в научните изследвания и разработки в областта на здравните грижи. Участниците в конференцията ще имат възможност да обменят също информация за добри практики в тази област, а също нови научни изследвания и теми като безопасност на пациентите, глобалната климатична криза и сестринство.

Ръководителят на катедрата по здравни грижи в МУ-Варна проф. Силвия Борисова подчерта, че в сътрудничество с проф. д-р Мердие Сендир – Декан на Факултета по сестринство в Университета по здравни науки в Истанбул, както и с проф. д-р Семиха Акин от същия факултет, за участие в конференцията са привлечени лектори от Полша, Италия, Великобритания, САЩ, Франция, Португалия и Литва, които ще участват с пленарни доклади и в първия ден на конференцията ще споделят своя опит в областта на сестринството.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1017hPa 82% 20% 2m/s 50deg
16°C Усещане 16°C
1021hPa 85% 75% 5m/s 100deg
19°C Усещане 19°C
1016hPa 82% 100% 3m/s 80deg