Ивайло Маринов: Категорично се разграничавам от религиозните проповеди по време на фестивала “Варна Фън Фест”

Ивайло Маринов: Категорично се разграничавам от религиозните проповеди по време на фестивала "Варна Фън Фест"

Кметът на район “Аспарухово” категорично се разграничи от религиозните проповеди, които се проведоха в рамките на фестивала “Варна Фън Фест”, научи СайтЪТ. В социалните мрежи редица варненци алармираха, че евангелисти са провели проповед на 1-ви юни.

“Според вас редно ли е точно на Първи Юни Евангелисти да говорят на религиозна тематика пред деца на 3-4-5 години, за тумори и болести. Не знам как се допуска това!!! А това ще продължи и утре”, коментира варненец.

По този повод кметът на район “Аспарухово” Ивайло Маринов заяви:

“По повод провеждането на фестивала „Варна Фън Фест“ в парка в кв. „Аспарухово“ на 1 и 2 юни, искам да Ви уведомя, че като кмет на района категорично се разграничавам от религиозните проповеди, на които станахме неволни свидетели в първия ден на мероприятието.

За мое огромно огорчение в програмата бяха използвани елементи, които не са съгласувани. С Община Варна е съгласувано единствено провеждането на масова проява – музикален фестивал „Варна Фън Фест“.

Не сме против различните вероизповедания и религиозни проповеди, но това трябва да се случва след съгласуване с общината и съответното разрешение, а в случая такова не е издавано на организатора.

Казусът е коментиран с ръководството на Община Варна и съм изготвил предупредително писмо за преустановяване на съответната дейност, в което категорично се забранява разпространяването на религиозна литература и провеждането на религиозни беседи на територията на Аспарухов парк. Това може да става и е ставало само след изрично разрешение за извършване на подобна дейност и предоставяне на необходимия набор от документи.

Безкрайно съм огорчен от факта, че сме били подведени от страна на организатора и искрено се извинявам на аспаруховската общественост за причиненото неудобство. За мое огромно съжаление след като децата играха, танцуваха и се забавляваха истински, прекрасната идея за детския празник бе опорочена.

Надявам се, че организаторът ще се съобрази със забраната, в противен случай фестивалът ще бъде прекратен преждевременно”

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

32°C Усеща се 33°C
1011hPa 43% 20% 7m/s 130deg

33°C Усещане 32°C
1009hPa 31% 0% 3m/s 0deg

35°C Усещане 35°C
1010hPa 31% 20% 5m/s 0deg