Иван Портних : Даваме реална подкрепа на спорта, а Промяната – лъжи и спекулации

ГЕРБ/СДС събра пълна зала в „Юнашкия салон“ със спортната общественост във Варна, рганизирана от Красен Кралев, бивш спортен министър от кабинета на Борисов и кандидат за народен представител. На нея присъстваха кметът и областен лидер на ГЕРБ Иван Портних и кандидатът за народен представител от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев. Събитието събра повече хора отколкото всяка национална среща на ПП/ДБ.

„ Въпреки всички предизвикателства от кризите, вие сте хората, които показват високите спортни резултати. Ние искаме да сме полезни и да ви помагаме. Община Варна предоставя спортните си бази безплатно на клубовете, поехме режийни разноски. И всичко това в тези 2 години на безвремие, в които се хвърлят празните обещания на Промяната, тръгнаха спекулациите , че общината ще иска клубовете да си плащат . Община Варна подкрепя спорта въпреки тежките кризи, в които ни вкараха т.н Харвардци, а излязоха „шарлатани“, както ги нарече президентът. Все още няма приет национален бюджет, трета година няма средства по европрограмите и за капак бившият областен управител от Промяната блокира в съда част общинския бюджет“, каза кметът Иван Портних.

Спортният министър Красен Кралев от кабинета „Борисов“ направи ретроспекция за трите управленски мандата на ГЕРБ, най-успешни за спорта. „С бюджета на ММС между 70 и 90 млн.лева реконструирахме над 100 обекта, увеличихме двойно парите за клубовете, финансирането на
федерациите, бяхме домакини на изключително престижни международни състезания и подготвихме едно от най-успешните участия на олимпийски игри за последните 30 г.

След това дойдоха служебните правителства на Радев, редовният кабинет на Промяната, която начело със спортния си министър Руди Гела обявиха война на българския спорт. С почти двойно
по-голям бюджет на ММС не увеличиха парите за федерации и клубове, но източиха НСБ с договори за ненужен софтуер и адвокатски услуги, тотото с 2 млн.лева за реклама в метрото и раздаваха проекти на продавачки в магазини“, каза Красен Кралев.

„Когато държавата е зле, спортът е най-уязвим. За съжаление България е в критично състояние от 2 години. Заедно трябва да я вдигнем на крака, да има стабилно правителство и работещ кабинет“, призова адв. Бранимир Балачев.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

24°C Усеща се 24°C
1010hPa 60% 98% 2m/s 80deg

25°C Усещане 24°C
1012hPa 38% 2% 2m/s 310deg

28°C Усещане 27°C
1010hPa 23% 0% 4m/s 100deg