Иван Портних: Коцев “лъже-маже” на едро

Иван Портних: Коцев "лъже-маже" на едро

Коцев “лъже-маже” на едро. Когато се опитваш да лъжеш хората за елементарно проверими неща, с цел да замажеш собствената си некадърност и управленска немощ, показваш истинско отчаяние от своето “неможене”. В последния си пост Коцев се опитва да внуши, че в общинския съвет се забавяли проектите на Варна. Това написа във фейсбук бившият кмет на Варна Иван Портних и настоящ общински съветник, по повод на твърденията на кмета на морския град Благомир Коцев, че общинските съветници отказват да гласуват средства, с които да се изготвят специални доклади за съответствие, с които да започне реализацията на важни инфраструктурни проекти в града, предаде TheSite24.

Ето какво написа още Портних:

Първото му лъжовно твърдение е, че на последната сесия на общинския съвет на 27 юни не са гласувани средства за доклади за съответствие, което водило до забавянето на проектите.

Фактите:

Всеки последен четвъртък от месеца има сесия на ОС. Преди това има заседания на различни комисии, които разглеждат внесените преписки и предложения. За да се насрочи сесията три дена преди сесията се събира председателски съвет и се уточнява дневния ред, на база на проведените комисии.

Коцев: Агитката от едва пълнолетни „будни“ граждани, нахлу в Общината по време на последната сесия

Въпросната докладна на Коцев е внесена късно и не е била разгледана от никоя комисия преди приемането на дневния ред.

Важно – Коцев е знаел още от 22 април, че трябва такова решение на съвета – във въпросната докладна на Коцев ще видите, че той е разбрал и от писмо от министерството на финансите, че трябва такова решение на съвета още на 22 април.

Е, ако са толкова важни тези доклади за съответствие, защо между 22 април и края на юни Коцев не успя да си внесе докладната?

А сега по същество.

В таблица 3 в коментари ще видите, че всъщност Коцев изобщо не е опрял до доклади за съответствие. Защото “експертите” му не работят и не са придвижили сами нито един проект напред. Нека ги покажат тези проекти ако ги имат.

Но не могат да ги имат защото не са провели процедури по възлагането им!!! Единствено за пътя за Галата, Вапцаров и Капитан Райчо трябва ДС! Ама това се знае от много време.

За новата сграда на МГ – добре се знаеше, че срокът за предаване на проекта след възлагането му е кратък. По мои сметки трябваше да е готов по Ивановден, но в крайна сметка, макар и с леко забавяне, е от месеци в общината и не се прави нищо по него. За което неколкократно алармирах!!!

Въпросът е приет ли е официално този проект, кога и от кого?

Или стои още в кашони? И след като се знаеше отдавна за него защо още в бюджета не се заложиха средства за надзор и ДС? А сумата, която е в докладната, само за доклад за съответствие ли е? Защото е десетки пъти по-голяма от другите

За ул. “Александър Стамболийски” ще напиша отделно. Както и за другите внушения в поста на Коцев.

Изводите са следните:

  • За осем месеца Коцев и “експертите” около него не са придвижили почти нищо напред.
  • Липсата на резултати поражда нуждата от оправдания
  • Месеци наред не правиш нищо, после внасяш в последния момент и в разрез с правила и срокове докладна в съвета за неща, които не ти трябват в момента. И започваш да внушаваш, че някой ти пречи

Искам и да напомня на Коцев, а и на всички, няколко неща:

1. Финансирането от държавата в размер на 100 милиона лева за Варна за общински проекти бе включено в държавния бюджет като изрично настояване на парламентарната група на ГЕРБ.

2. Благодарение на групата на ГЕРБ в общинския съвет бе приет бюджет на общината за тази годиан, разбира се с много промени в интерес на хората – здравеопазване, социални дейности, образование, спорт, култура, транспорт, инфраструктура и т.н. Не подкрепиха бюджета тези, които избраха Коцев за кмет.

3. Три години правителствата на промяната не дадоха нищо за общински проекти на Варна

4. Не успяха и три години да отворят нито една европрограма от новия програмен период, който започна на 1 януари 2021 г.

5. Забавиха брутално плана за възстановяване. И в момента почти нищо не се прави по тези проекти, въпреки че получихме одобрение за над 30 милиона лева още преди местните избори

6. Имаме одобрени и 80 милиона за саниране, но също нищо не се е придвижило месеци наред, въпреки многократните ни напомняния

Варна има рекорден бюджет спрямо предходните години и огромно финансиране от държавата и еврофондовете. А нищо не се случва. Заради Коцев и “експертите” му. Заради “неможенето” и заигравките им, освен че нищо не се случва, има и огромен риск за загуба на средства.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

27°C Усеща се 28°C
1009hPa 62% 0% 3m/s 260deg

21°C Усещане 21°C
1011hPa 78% 0% 2m/s 110deg

27°C Усещане 28°C
1010hPa 61% 20% 2m/s 300deg