КАТ Варна стартира проверки на училищните автобуси и техните водачи (ВИДЕО)

Община Аврен поема 50% от картите за транспорт на учениците, които учат във Варна

Във връзка със старта на учебната година, КАТ Варна стартира проверки на училищните автобуси във Варна и областта, както и на техните водачи. Това съобщи днес началникът на Пътна полиция към ОД МВР Варна – Главен инспектор Петко Камбуров, предаде репортер на СайтЪТ.

Той допълни, че е извършена проверка на детски и учебни заведения, като са констатирани някои слабости на вертикалната и хоризонтална пътна маркировка около тях. Установени са липсващи елементи от предпазни парапети на входа в някои училища, които трябва да бъдат поправени.

Предстои съвместна работа между КАТ – Варна и ДАИ за техническата изправност на училищните автобуси, допълни инспектор Камбуров.

От 16-ти до 22-ти септември ще се проведе Седмица за превенция на детската безопасност, а акцент ще бъде поставен на 20 септември, обявен за Световен ден на жертвите на пътния травматизъм.

Стана ясно още, че от утре всеки ден ще има патрулиращи екипи около училищата в морската столица, които ще бъдат разположени предимно на рискови места, граничещи с оживени улици и булеварди.

Повече вижте във видеото!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 20°C
1022hPa 37% 20% 5m/s 350deg
20°C Усещане 19°C
1023hPa 40% 75% 4m/s 310deg
25°C Усещане 24°C
1020hPa 27% 75% 3m/s 310deg