Кметът към носителите на награда “Варна”: Вие сте представителна извадка на духовния потенциал на града ни! (ВИДЕО)

Кметът на Варна Иван Портних поздрави тазгодишните носители на награда “Варна” в областта на културата, образованието и науката. На специална церемония в зала “Пленарна” на Община Варна, заедно с председателят на Общинския съвет Тодоро Балабанов, той връчи престижното отличие на изявени личности и колективи, с които морската столица може да се гордее, предаде репортер на СайтЪТ.

След церемонията Иван Портних заяви: “За мен е огромна чест и удоволствие, вълнуващо, в навечерието на най-светлия български празник 24 май – Денят на българската просвета и култура, да поздравя всички носители на награди “Варна”, които бяха отличени по традиция в навечерието на празника. Искам на всички вас да пожелая да продължавате да търсите предизвикателства, да продължавате да си поставяте смели мечти и цели, защото сте доказали, че може да ги сбъдвате. Вие сте представителна извадка на духовния потенциал на града ни, мярка за качество на нашето изкуство, образование и наука.

Искам да отправя към вас едно най-сърдечно пожелание с благодарност за всичко, което сте постигнали. Бъдете все така вдъхновени и продължавайте да създавате бъдещи носители на награди “Варна” каза Иван Портних.

Младата талантлива изпълнителка Виктория Георгиева радва гостите по време на церемонията.

След словото на кмета всички присъстващи в залата станаха заедно на крака под звуците на “Върви, народе възродени!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1016hPa 82% 82% 1m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1018hPa 62% 9% 2m/s 60deg

15°C Усещане 14°C
1017hPa 72% 20% 4m/s 140deg