Кметът: Конкурс ще определи новата визия на спирките и павилионите към тях! (ВИДЕО)

10 павилиона в Морската градина вече са премахнати, след като вчера по този въпрос кметът на Варна Иван Портних заяви категорично: “Няма да ги има!”.

Той коментира също какво се случва с павилионите на “Лафка”, които бяха освободени и от години стоят празни по варненските спирки, кото често са обект на вандалски прояви.

“Договорът за павилионите по спирките е обвързан с концесията на спиркозаслоните. Трябва да се пусне решение на Общински съвет за подновяване на концесията, защото и спирките не се поддържат добре.

Всъщност имаме изготвен концесионен проект, който се надявам на следващата сесия да бъде разгледан, за да се вземе решение. Концесионните такси са платени за миналата година, но решение трябва да се намери бързо, защото няма кой да поддържа спирките и заслоните.

Преди няколко дни на среща с представители на Съюза на архитектите и НПО-та, дизайнери, урбанисти, всички поеха ангажимент в рамките на месец да обявим конкурс за елементите на градската среда – пейки, стълбове, табели, кошчета за боклук, спиркозаслони.

Тези стъклените, когато са избирани, вероятно са били естетични за времето си, но проблемът е, че сменяме постоянно стъклата, които се трошат от вандали. Това струва пари.

Надявам се темата да се разгледа на предстоящия съвет. Тези спиркозаслони имат застраховки, но въпреки това се проточва във времето, а те непрекъснато са обект на посегателства. Трябва да се намери друго решение”, коментира кметът.

Повече вижте във видеото!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 94% 2% 2m/s 330deg

17°C Усещане 17°C
1020hPa 88% 20% 2m/s 140deg

19°C Усещане 19°C
1018hPa 77% 20% 1m/s 140deg