Кметът на “Аспарухово” с информация за ВиК аварията в района

„ВиК – Варна“ с призив за разумно ползване на питейната вода

Кметът на “Аспарухово” Ивайло Маринов даде информация за ВиК аварията в района, видя TheSite24.

Ето какво написа той:

Във връзка със зачестили публикации в социалните мрежи и внушения за липса на вода в района от 10 дни, излагам фактите по действително много сериозния проблем.

Първата авария, която прекъсна водоподаването към квартал „Галата“ и местностите възникна в м-т Зеленика във вторник – преди 4 дни. Веднага на място бяха изпратени екипи на ВиК Варна, като същите работиха до късно през нощта и въпреки усилията на ремонтните групи аварията не беше отстранена. На следващия ден ремонтните дейности продължиха и още в сряда започна поетапно възстановяване на водоподаването.

Няколко часа по-късно, поради остарелия водопровод, етернитовата тръба се пропука на друго място и това, за съжаление, се повтори няколко пъти. Последно в петък до обяд част от тръбата вече беше подменена и започна водоподаване към водоема, който, за да има нормално захранване на вода към абонатите, е необходимо да бъде пълен с вода поне 30%. В постоянен контакт съм с ръководството на ВиК и отговорника за район „Аспарухово“ и неколкократно сме посещавали мястото на аварията, разбираемо за всички е неудобството от липса на вода през летните месеци. В момента водоемът се пълни и се прави всичко възможно обстановката да се нормализира.

В тази връзка апелирам към жителите, които вече имат вода, временно да ограничат потреблението, за да може водоемът да се напълни по-бързо и да се възстанови водоподаването и до най-високите точки в местностите.

Извиняваме се за причиненото неудобство.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

24°C Усеща се 24°C
1009hPa 70% 0% 3m/s 260deg

20°C Усещане 20°C
1011hPa 88% 0% 1m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 0deg