Кметът на среща с посланика на Дания: Варна е в пълна готовност да посрещне летния сезон!

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Дания Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен. На разговорите присъстваха  Биргит Сара Кондруп-Палмквист – зам.-ръководител и консул, Анелия Райчева – консулски служител в посолството и  Константин Дараданов – почетен консул във Варна. По покана на посланика в срещата участва и директорът на ОД на МВР – Варна комисар Атанас Михов. 

Това е второ посещение на Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен в морския град. По време на срещата бяха обсъдени теми за предстоящия летен туристически сезон и сигурността на туристите, икономическата обстановка, бежанската криза. 

Кметът Иван Портних заяви, че въпреки всички предизвикателства, Варна е в пълна готовност да посрещне летния сезон. Той посочи, че в последните две години, политическата нестабилност и икономическата криза са оказали негативно влияние върху бюджетите на общините. Дипломатът прояви интерес към възможностите за саниране на многофамилни жилищни сгради. Кметът Иван Портних запозна своите гости с финансовата подкрепа, която Община Варна осигури за жилищни кооперации, които имат желание да се включат в Националната програма за саниране, като осигури средства за изготвяне на технически паспорти и енергийна ефективност. Разисквана бе и темата, свързана с бежанците от Украйна. Кметът обясни, че Община Варна работи активно с гражданите, потърсили подслон във Варна, с местния неправителствен сектор, с УНИЦЕФ и с Върховния комисариат за бежанци. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 94% 2% 2m/s 330deg

19°C Усещане 19°C
1022hPa 83% 20% 2m/s 140deg

19°C Усещане 19°C
1018hPa 77% 20% 1m/s 140deg