Коцев: Бедственото положение в община Варна остава в сила

Коцев: Бедственото положение в община Варна остава в сила

Поради продължаващите аварийно-възстановителни дейности, бедственото положение в община Варна остава в сила. Ситуацията се нормализира и ритъмът на живот в града се подобрява. Това заяви кметът на морската столица Благомир Коцев, след като приключи заседанието на антикризисният щаб, предаде TheSite24.

Ето какво каза още Благомир Коцев след приключване на заседанието:

Както обявихме вчера, учениците между 1 и 12 клас от утре вече ще учат в редовен присъствен режим. Изключение правят училищата ОУ „Васил Друмев“, Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, I ОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ „Константин Арабаджиев“, където все още се извършват аварийно-ремонтни действия. Там режимът на дистанционно обучение ще продължи до сряда включително.

Детските ясли и градини продължават да работят в нормален режим.

Разчистването на листната маса и отстраняването на опасните клони и дървета се открояват като основни предизвикателства.

Най-засегнат е район „Приморски“, където все още има затруднения в почистването и извозването на растителните отпадъци вследствие от бурята.

Бюрото по труда е в готовност да предостави работна сила от 30 продължително безработни лица за участие в аварийно-възстановителните дейности. Редом с това са ангажирани доброволци от различни ведомства.

Обсъждат се решения за въвличане на по-голям обем технически екипи и специализирана техника, които да ускорят процеса на възстановяване.

Благодаря на всички институции и на невероятните хора на Варна за неуспоримия им принос в справянето с кризата!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

8°C Усеща се 6°C
1013hPa 87% 100% 3m/s 360deg

5°C Усещане 1°C
1012hPa 91% 100% 6m/s 110deg

5°C Усещане 5°C
1013hPa 93% 100% 1m/s 230deg