Коцев: Вандалските и престъпни прояви в градския транспорт във Варна трябва да спрат!

Коцев: Вандалските и престъпни прояви в градския транспорт във Варна трябва да спрат!

Кметът на Варна Благомир Коцев прие поканата за среща с КНСБ, отправена днес от техни представители в „Градски транспорт“ ЕАД. Исканията по думите му са справедливи и той обещава сериозен диалог със синдикалистите. Това сподели в социалните мрежи кметът на морския град Благомир Коцев, научи TheSite24. Той добави, че няма време за губене в преговорите за актуализация на парите за варненските шофьори. Недостатъчното заплащане на техния труд води до остра нужда от квалифицирани кадри, докато настоящите служители са принудени да полагат повече извънреден труд.

“Ще направя всичко по силите си да намерим решение и този омагьосан кръг да бъде прекъснат. Недопустимо е да имаме модерни машини, а специалистите, които са отговорни за хората, превозвани в тях, да не получават модерно заплащане”, каза още Коцев.

Кметът на Варна призова председателя на Общинския съвет Христо Димитров също да приеме поканата на синдикалистите и да се проведе срещата още в понеделник.

Благомир Коцев допълни, че разговор ще има и за безопасността на шофьорите и кондукторите в „Градски транспорт“ с оглед на грубото отношение, което те получават от някои наши съграждани.

“Вандалските и престъпни прояви трябва да спрат!

Моля, помнете че служителите в публичния транспорт на Варна са отговорни за здравето на пътниците. Когато застрашаваме кондуктор или шофьор, всъщност вредим на тях”, написа още кметът на морския град във фейсбук.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 8°C
1015hPa 81% 18% 2m/s 120deg

5°C Усещане 3°C
1014hPa 75% 0% 3m/s 100deg

4°C Усещане 2°C
1016hPa 93% 0% 3m/s 300deg