Колективът на Апелативен съд – Варна изпраща в пенсия трима съдебни служители

Колективът на Апелативен съд – Варна изпраща в пенсия трима съдебни служители

Екипът на Варненския апелативен съд се разделя в работното си ежедневие с трима дългогодишни съдебни служители. Деловодителят в Търговското отделение Валентина Велинова, съдебният секретар Виолета Тодорова и домакинът Ардаш Ардашев излизат в пенсия.

Едва ли има по-силно доказателство за стойността на службата в полза на правосъдието от биографията на Виолета – тя има стаж в съдебната система цели 43 години и 5 месеца! Започва през 1979 г. в Районния съд в гр. Левски, продължава в Районния съд във Варна, а от 2007 г. е в Апелативния. През всички тези години е била само на длъжност съдебен секретар.

И Валя започва професионалния си път като призовкар през 1978 г. След известно прекъсване се връща в съдебната система – като архивар и деловодител в Окръжния съд. От 1998 г. досега работи в Апелативния съд. Общият й стаж в системата възлиза на точно 30 години.

Сред такива достойни колеги в продължение на близо 7 години работи нашият лъчезарен домакин Ардаш. С усмивка и топлина той обгрижваше съдиите и съдебните служители, следеше материалната база да е в наличност и изправност, буквално с плещите си посрещаше и изпращаше разглежданите дела и бдеше за спазването на инструкциите за трудова и друга дисциплина.

Ръководителят на съдебната администрация Ани Бъчварова днес изпрати тримата с думи на признателност. „Единици са тези, които могат да се похвалят с такъв голям опит и вдъхновение, отдадени на една професия. Трябва много да обичаш това, което правиш, за да му останеш верен до края на професионалния си път. Професията е като брака – влюбваш се, градиш авторитет, поддържаш го ежедневно, усъвършенстваш се, правиш разумните компромиси и запазваш обичта в сърцето си до края“, каза съдебният администратор на развълнуваните ни колеги.

С какви спомени остават от труда си „в името на народа“ Валя и Вили – очаквайте интервютата с тях във Фейсбук профила Съдебна палата.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1015hPa 88% 80% 2m/s 340deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 72% 100% 3m/s 100deg
18°C Усещане 19°C
1016hPa 100% 100% 3m/s 130deg