Крадат мома в неделя по време на културно-историческия спектакъл “Българската армия – от Аспарух до наши дни” (ВИДЕО)

Атрактивна програма и много емоции обещават организаторите на предстоящия в неделя културно-историческия спектакъл “Българската армия – от Аспарух до наши дни”. На пресконференция днес Анатоли Атанасов даде повече информация за мащабното събитие, а началникът на КАТ-Варна инспектор Петко Камбуров коментира организацията на движението по време на мероприятието, предаде репортер на СайтЪТ.

Както вече медията ни информира, „Сдружение за възстановяване на българската слава “БРАН” като колективен член на Областна организация на „Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва“ – най-старата военно-патриотична неполитична организация в България,  на 10-ти септември организира 11-тия културно-исторически спектакъл под надслов “Българската армия – от Аспарух до наши дни”, който цели да пресъздаде различните периоди от развитието на славната българска армия, започвайки от времената на създателите на българската държава, премине през Първо и Второ българско царство, народо-освободителните борби, Сръбско-българската война, Втора Световна война и завърши с демонстрации от съвременните ни военни сили.

Спектакълът е впечатляващо събитие за малки и големи, като участие в него вземат между двеста и петдесет и петстотин души от различни клубове за възстановки и реконструкции: Прабългарска школа по оцеляване „Бага-Тур“, “Братя по оръжие”, регионални дружества на Национално дружество “Традиция”, “Чигот”, “Миноносец “Дръзки” и военнослужещи от различните видове въоръжени сили. Като част от структурите на Българската армия традиционно с участие се включват и служители от структурите на “Гранична полиция” и “Жандармерия”, а за повдигане духа и привличане на граждани и гости на самото събитие освен Представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България се включват и деца от гайдарска формация “Тракия”, Детско-юношеска школа “Алегра” и други.

По време на спектакъла всеки ще може да дари средства в подкрепа на каузата на “Аз вярвам и помагам”, за която днес повече сподели нейният инициатор Владислав Николов.

Днес от Съюза на офицерите и сержантите от запаса заявиха, че подкрепят спектакъла “България от Аспарух до наши дни”.

Предстоящият форум ще се проведе под патронажа и в присъствието на Президента на Република България г-н Румен Радев. Осъществяването стана възможно с безпрекословната подкрепа на Община Варна, Областна администрация Варна, Регионално управление по образованието – Варна, Общински детски комплекс Варна, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Варна, Сухопътни войски, Военноморско училище „Никола Вапцаров“, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и редица още държавни и общински структури.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 20°C
1022hPa 37% 20% 5m/s 350deg
20°C Усещане 19°C
1023hPa 40% 75% 4m/s 310deg
25°C Усещане 24°C
1020hPa 27% 75% 3m/s 310deg