Кристиан Николов от Варна: Орисан с талант и харизма! Заразява с родолюбие, когато запее!

Той е талантлив, харизматичен, артистичен и може да разтупка сърцето ви, когато запее. Кристиан Николов, детето, което излиза на сцената с високо вдигната глава, понесло в ръце българския трибагреник и тъпан, а публиката танцува и пее с него, просълзена от умиление.

Репортер на СайтЪТ гостува на Крис и неговата майка Елеонора, за да представи едно от най-талантливите деца на Варна, ученик в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” – “Владиславово”, възпитаник на школа “Фолкорна магия” под ръководството на вокалния педагог Павлинка Тодорова и нейната невероятна дъщеря Елица Тодорова.

“Винаги е обичал българската народна музика, винаги е слушал само това от около 3-годишен, когато започна да си пуска сам музика. От тогава не е спирал. Беше на 8 годинки, когато го заведох при музикалният педагог Павлинка Тодорова, за да прецени дали детето има талант. У дома няма музиканти и тази любов не може да се каже, че е по наследство. Аз съм танцувала народни танци, обичам народните танци, но не съм аз причината да харесва толкова тази музика. Така трябваше да разберем дали да продължава в насока актьорско майсторство в школа “Арлекин” при Таня Гунчева или да наблегнем на пеенето. Разбрахме, че синът ни има потенциал, който можем да развием. Освен това Криси свири на тъпан, от скоро е в майсторския клас на Елица Тодорова, където свири и на тарамбука, ходеше и на народни танци”, споделя майката на Кристиан, Елеонора.

Наложило се Крис да спре с народните танци, за да успее да съвместява всички уроци, които посещава. В събота той и майка му стават в 8, излизат в 9 часа и се прибират в 18.30 часа. През цялото това време ходят от урок на урок. Това не е родителска амбиция, а страст и желание на детето.

Откъде идва тази любов във фолклора?

“То ми е в сърцето! Обичам ритъма на музиката, като чувам тъпани. Обичам гайди, акордеон, всички български народни инструменти. Обичам да пея и танцувам. Когато изляза на сцената не само искам да доставя радост на публиката, но и самият аз се наслаждавам на това, което правя. Важно е на публиката да хареса това, което правя. Това е най-важно за мен, да радвам хората!”, споделя Криси.

Криси не само завладява сърцата на публиката където и да се появи, но печели и много конкурси. Един от тях обаче остава траен отпечатък в неговото сърце и това на майка му.

“Имаше един, който ни завладя сърцата с емоцията, която ни даде. След това съм плакала от щастие. На този конкурс, който се проведе в Свищов, Криси спечели най-емоционалната награда, която е в памет на 12-те загинали деца в река Лим. Награда “Фолклорна звездица” се присъжда от Илиян Николов, баща на Лора Николова, който е учредител на конкурса за млади изпълнители на фолклорни песни “Звездици за Лора”.

Криси спечели първо място сред 5000 участника от цяла България. Наградата беше парична , като с тази награда той сбъдна най-голямата си мечта, да си купи тъпан. Гравирахме Асоциацията “Фолклорна звездица” на тъпана, за да ни напомня винаги за това преживяване. Най-интересното беше това, че през деня заведох Криси и още едно детенце до църквата, която изглеждаше много красива. Останах стъписана, когато видях ликовете на тези 12 деца, поставени на стената на храма. Тогава им разказах какво се е случило, каква трагедия е била тази катастрофа за всички. Вечерта, когато на награждаването той получи тази награда, беше запознат вече с историята”, сподели Елеонора.

Питаме Криси, има ли песен, която иска да посвети на мама? Той споделя, че неговата любима песен е “Имала майка едно ми чедо, едно ми чедо Никола”.

Разговорът става още по-забавен, когато се интересувам дали Криси обича да пее заедно със своята майка.

“На мама много й се пее, но аз не искам, защото пее фалшиво”, казва Крис. За сметка на това пък двамата са прекрасен екип в професионалния видеоклип, който заснемат след спечелена награда в Е-Фест.

На 6 февруари Криси навърши 11 години. Как се вижда талантливото варненче след 10 години?

“Представям си се известен, най-добрият, актьор, изпълнител. Мечтая да отида да уча в Котел или в Широка Лъка и това ми е най-голямата мечта, да бъда на големи сцени, извън България и в страната. Искам навсякъде по света да разберат каква е магията на българския фолклор”, споделя Криси.

Сред постиженията на Кристиян Николов са двете награди от онлайн конкурса Е-Фест, откъдето той печели изработката на два видеоклипа. Първият от тях е наградата от публиката, като събира най-много харесвания. Вторият клип му е подарък от организаторите на самия конкурс като награда за това, че е редовен участник и много позитивен, както и самите организатори.

Криси категорично заявява, че обича българския фолклор, който не може да бъде изместен в сърцето му от друг стил като рап или поп.

Какво още споделиха нашите любезни домакини, вижте във видеото!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 20°C
1022hPa 37% 20% 5m/s 360deg
20°C Усещане 19°C
1023hPa 42% 100% 4m/s 350deg
24°C Усещане 23°C
1021hPa 38% 75% 7m/s 80deg