Лена Бориславова: Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и независимо

Лена Бориславова: Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и независимо

Ще бъдем в опозиция и няма да се откажем от реформите. Това заяви пред БНР Лена Бориславова, депутат от ПГ на ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание, и добави:

“Слушаме гласа на нашите избиратели и им обещаваме, че занапред предвидимостта ще е водеща. … Това, че сега имаме 39 депутати, означава, че избирателите ни искат да ни видят в опозиция в този парламент. Искат да видят, че няма да се почувстват отново предадени и да се чудят защо ни виждат редом до Бойко Борисов. И това е ангажимент, който поемаме към тях. … С 39 депутати нашите избиратели ни дадоха ясен знак, че виждат нашето място в опозиция, която да противодейства на всякакви опити за отклоняване на България от пътя ѝ и за корупционни практики“.

Тя подчерта, че ще работят за връщане на доверието на избирателите си.

Бориславова съобщи, че на 29 и 30 юни ще се проведе Национален съвет на “Продължаваме промяната”, на който ще бъдат анализирани резултатите от изборите на 9-и юни:

“Не може да се каже, че носи отговорност само един конкретен човек за решението, което взехме. Просто заради начина, по който ние функционираме и заради енергията и младостта на организацията ни”.

Взаимодействие с ИТН, ГЕРБ и ДПС, както се очертава да е с третия мандат, няма как да влезем в него. Честно казано не мога да си представя по-отвратителна комбинация. Разбирам защо г-н Борисов е тъжен. От това да те изнудва от една страна Слави Трифонов, а от другата Делян Пеевски, това е най-лошата възможна комбинация, от която нищо хубаво няма да се случи”, коментира Лена Бориславова и категорично подчерта, че няма да подкрепят кабинет не само с първия и с втория мандат, но и с третия, който “със сигурност няма да бъде експертен и независим“.

По думите ѝ е възможно правителство на ГЕРБ-ДПС-ИТН, “ако се спазарят Борисов, Пеевски и Тошко”:

“Няма какво да бягат от тази реалност и да казват, че ако не е с първия, а с третия мандат, то е различно. Няма да е различно“.

Според Бориславова броят депутати, които партия “Величие” възнамерява да изключи от парламентарната си група, отговаря на броя на липсващите гласове на ГЕРБ и ДПС за парламентарно мнозинство.

Интервюто на Явор Стаматов с Лена Бориславова в предаването “Неделя 150” можете да чуете от звуковия файл.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1009hPa 72% 1% 2m/s 260deg

19°C Усещане 19°C
1011hPa 88% 0% 2m/s 110deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 160deg