Леопард избяга от зоопарка в Стара Загора, заловиха го бързо

Леопард избяга от зоопарка в Стара Загора

Леопардът Данте от зоологическата градина в Стара Загора е избягал от клетката си, в която живеел с още едно животно от същия вид. Инцидентът е станал малко след 10 часа тази сутрин, предаде NOVA.

Посетителите на зоологическата градина са били изведени незабавно. Животното, което е на 1,5 години, бе заловено след кратко издирване. 

„Не е имало опасност за хората. Животното е заловено и прибрано в клетката му. След като получих сигнал от служител, веднага създадох организация. Уведомих директора на областна дирекция на МВР и началника на обществения ред. Посетителите бяха изведени навън и затворихме вратите на зоологическата градина”, заяви директорът на зоопарка доктор Ивелина Илиева.

По думите ѝ, след като е било локализирано, животното е било упоено от ветеринарен лекар. „Леопардът през цялото време е бил около клетката си. Излязъл е от нея, но е бил в района ѝ”, уточни тя.

В позиция от община Стара загора позочват, че Данте е напуснал клетката си в резултат на нехайно отношение на служители на зоопарка по време на хранене. В тази връзка на отговорните служители ще бъдат наложени наказания според Закона за административните нарушения и наказания и Кодекса на труда, посочват от местната администрация на сайта си. 

Животното не е пострадало, уточняват от местната управа. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

30°C Усеща се 31°C
1009hPa 48% 31% 5m/s 120deg

30°C Усещане 31°C
1006hPa 48% 66% 3m/s 70deg

33°C Усещане 33°C
1005hPa 38% 20% 6m/s 30deg