Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за ППДБ: Те посяха такъв вятър, че бурята няма да ги отмине

ГЕРБ-СДС утвърди водачите на листата за кандидат-депутати, Борисов е водач в 25-и МИР-София и в 16-и МИР в Пловдив

Следващият парламент можело да изглежда по-различно

Лена Бориславова отново заговори за съвместно управление ППДБ и ГЕРБ-СДС

Всички възможности бяха счупени с насилственото сваляне на председателя на НС Росен Желязков. Това заяви в последния ден на 49-ия парламент лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни, че Желязков е бил универсалната фигура, която ППДБ приемали дори за премиер. Борисов бе категоричен, че ППДБ са посели такъв вятър, че бурята няма да ги отмине, предаде Труд.

“С отхвърлянето на доклада от временната комисия за “Митниците” аз им демонстрирах как трябваше да постъпят. Трябваше да подкрепят своите колеги, довчера приятели за Росен Желязков. За 1 ден ставаше въпрос”, възмути се лидерът на ГЕРБ.

“Решението за Росен Желязков беше насилствено и чупещо”, обърна се към пиара на ПП Найо Тицин той. “И какво постигнаха – смениха Росен с Росица. ГЕРБ и ДПС, двете партии само, няма да направят управление и коалиция, предайте на Бориславова. За да няма такива спекулации, казах, че от това, което виждам, ще се извървят още пет служебни правителства. Вчера те посяха такъв вятър, че бурите няма да ги подминат. Абсолютно всичко е загубено. Те трябваше да подкрепят своите колеги. Не трябваше да седнат в скута на “Възраждане” и да се съешат с тях. ПП и БСП внасят предложението, а към тях се прикачват ИТН и “Възраждане”. Браво, унижихте ни, разстроихте ни, но ние не дадохме да се използва парламента срещу Асен Василев”, отсече лидерът на ГЕРБ.

“На всички тези няма да им дам храна да се упражняват върху ГЕРБ”, каза Борисов и допълни: “заявката на Ваня Григорова, като знам какво направи в София, следващият парламент може да изглежда много по-различен. Наблюдавах я как се държеше и тя всъщност е реалният победител на изборите”.

Ние демонстрирахме на колегите от ППДБ, че не използваме парламента за предизборна кампания и като конюнктура, каза още Борисов. По-рано в петък, Лена Бориславова посочи, че ако Борисов е готов да изпълнява заложените в програмата реформи с ясен срок, би могло да има управление съвместно между ППДБ и ГЕРБ.

“Ако господин Борисов поеме ангажимент и го спазва всеки ден и се движим по тази програма, случват се реформи имаме независими конкурси за институциите, тогава ще трябва да управляваме заедно по някакъв ясно написан и гарантиран начин”, заяви Бориславова.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1017hPa 72% 20% 6m/s 120deg

24°C Усещане 23°C
1016hPa 43% 0% 2m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 53% 23% 3m/s 80deg