Любими поети отведоха децата от варненската ДГ “Христо Ботев” в царството на буквите 

Любими поети отведоха децата от варненската ДГ "Христо Ботев" в царството на буквите 

Във вълшебното царство на буквите и знанието отведоха децата от ДГ “Христо Ботев” авторите на детски книжки Румяна Кирова, Веска Янакиева и Станислав Пенев.

В навечерието на Деня на славянската писменост и култура те гостуваха на двете четвърти групи и ги запознаха със своето творчество, а малките ученици ги развълнуваха със специално подготвени за тях поздравления. Варненската поетеса Румяна Кирова трогна децата с прекрасни стихове и “Големи разкази за малки деца”. Поетът Станислав Пенев ги отведе във вълшебния  свят на буквите, като ги прикани да се включат в забавни игри за разпознаване на гласните звукове. Той им прочете разказче, озаглавено “Малкото коте”, а Веска Янакиева, дългогодишен директор, отдал сърцето си на ДГ “Христо Ботев” и автор на “Дидактични игри в приказки и картинки”, отправи послание към тях, че е израз на благородство да се грижим за домашните животни. С ентусиазъм и желание малките ученици се включиха в творческо словесно ателие. Те с лекота разпознаваха любими герои и извличаха поуки от приказки. 

Директорът на ДГ “Христо Ботев” Елица Вълчева благодари на тримата творци, създали незабравими стихове, посветени на децата. 

“Благодарим ви, че радеете за детската градина и я обичате. Благодарим, че винаги сте до нас като хора, дарили живота си и словото, за да я има България! Това, което сте създали, остава за поколенията!”, отправи послание към творците Вълчева.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1015hPa 88% 80% 2m/s 360deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 77% 40% 3m/s 110deg
18°C Усещане 19°C
1017hPa 100% 100% 3m/s 160deg