Магистрати от ЕС на посещение в Административен съд – Варна

Магистрати от ЕС на посещение в Административен съд - Варна

Единадесет магистрати от ЕС –  от Германия, Гърция, Италия, Литва, Полша, Унгария, Франция и Хърватия, бяха днес на посещение в Административен съд – Варна. Председателят на съда – съдия Елена Янакиева приветства гостите с „добре дошли“ и ги запозна с работата на съда. Презентация за структурата на съдилищата в България, дейността и историята на съда изнесоха пред гостите съдия Марияна Бахчеван и съдия Дарина Рачеча от Административен съд – Варна. Гостите разгледаха съда и се запознаха с работата на службите. 

Гостите от ЕС са на посещение във Варна от 1 до 5 юли 2024 г., по Програма на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО), в сътрудничество с Националния институт на правосъдието.  Подготвили сме програма, съобразена с желанието на магистратите да посетят съдебните институции в нашия град. В 5-дневния период на тяхното гостуване те ще имат срещи в Апелативния, Окръжния и Районния съд във Варна, както и в Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Варна. В програмата им е включено и посещение на Археологически музей – Варна. 

Вече 7 години работим по Програмата на ЕМСО, по която осъществяваме обмен между магистрати от ЕС и съдии от Административен съд – Варна. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

24°C Усеща се 24°C
1009hPa 70% 0% 3m/s 260deg

20°C Усещане 20°C
1011hPa 88% 0% 1m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 0deg