Махат бетона от двора в къщата на бул. “Сливница” 20 във Варна (СНИМКИ)

Махат бетона от двора в къщата на бул. "Сливница" 20 във Варна (СНИМКИ)

Бетонът в двора на къщата до „Севастопол“ е излят в нарушение на нормите. Проверка на „Строителен контрол“ установи, че проектът следва да е с трамбована пясъчна основа и клинкерни плочи. Това написа в социалните мрежи кметът на Варна Благомир Коцев, предаде TheSite24.

“Резултатът е видим за всички. Бетонът е в процес на демонтаж.

Законът ще се спазва. Правилата важат за всички”, каза още Коцев.

Предписанието е издадено на 23 януари 2024 г., от отдел „Строителен контрол“ към Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ при Община Варна. Съгласно проекта, настилката в „зимната градина“ следва да бъде на пясъчна основа с клинкерни плочи, а не бетон. Изпълнителят на дейностите е нарушил проекта и е излял бетон.

Днес по-рано, на базата на предписание, собствениците започнаха действия по раздробяване на бетона с пневматичен къртач. Действията по премахване се прекъснаха в интервала между 14:00 и 16:00 часа с оглед осигуряване спокойствието на гражданите.

Обектът, предмет на разрешението, представлява „зимна градина“ със застроена площ 441 кв. м. При осъществената проверка днес е установено, че в целия обхват на определеното по одобрената схема място на преместваем обект е излят бетон със средна приблизителна дебелина 10 см., в който са вградени стъпките за колоните.

Припомняме, че след събарянето на оградата на къщата на бул. “Сливница” 20 и ул. “Петко Каравелов“ 1 във Варна, в петък предната седмица, започна и бетонирането на красивия двор, което предизвика сериозен обществен отзвук и възмущение. По този повод кметът на морския град Благомир Коцев назнаи проверка на „Строителен контрол“, която да установи дали документацията на обекта е изрядна.

Междувременно варненци стартираха и петиция за възстановяване на предишния вид на двора, в който освен разкошна зеленина – имаше и фонтан. Дали първоначалният вид на двора ще се възстанови – предстои да разберем.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

26°C Усеща се 26°C
1010hPa 44% 40% 4m/s 340deg

25°C Усещане 24°C
1012hPa 36% 1% 2m/s 310deg

29°C Усещане 27°C
1010hPa 18% 0% 4m/s 90deg