Малък фестивал на куклите започва днес във Варна

Малък фестивал на куклите започва на 20 май във Варна

Малък фестивал на куклите ще се проведе от 20 до 22 май във Варна, предаде СайтЪТ. Събитието ще срещне децата на морската столица с едни от най-добрите български куклени спектакли. Много от тях са с участия и награди на наши и международни фестивали, включително награда ИКАР. Малчуганите и техните родители ще имат възможност да се насладят на шест любими класически приказки, които ще оживеят на сцената на Народно читалище „Отец Паисий“.

Това са “Лече Буболече” (театър “Хамелеон” Пловдив), “Слънчев лъч” (театър “ДА” София), “Барон Мюнхаузен” (“Ателие 313” София и ДКТ Стара Загора), “Червената шапчица” (“Театър 199” и Фондация “Горе на дървото” София), “Малката нула” (Фондация “Горе на Дървото” София), “Новите дрехи на царя” (театър “Арт Ленд” и театър “Корсар” София). Спектаклите са подходящи за деца над 4 години. Билети може да се закупят на касите на ФКЦ – Варна и чрез платформа Grabo.bg.

Кукленият театър е изкуство, което не само забавлява малките зрители, но е и важна част от тяхното правилно развитие. То стимулира детското въображение и развива качества като добросърдечност, съпричастност и отговорност, които са особено ценни в наши дни. В допълнение това е възможност за подобряване взаимоотношенията между родители и деца, възможност да прекарат известно време заедно, споделяйки приятни и вълнуващи мигове, които вкъщи да обсъдят и съпреживеят отново.

„Един от най-важните плюсове на добрия детски спектакъл е радостта и положителната емоция, която детето изпитва, докато гледа. А това рефлектира върху неговото физическо и психично здраве“, заявява организаторът на Малък фестивал на куклите Дарина Колева.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

32°C Усеща се 33°C
1011hPa 43% 20% 7m/s 130deg

33°C Усещане 32°C
1009hPa 31% 0% 3m/s 0deg

35°C Усещане 35°C
1010hPa 31% 20% 5m/s 0deg