Мариан Вълев гост на “Нощно кино” и филми от подгряващата програма на 19-тия Световен фестивал на анимационния филм-Варна

Мариан Вълев гост на "Нощно кино" и филми от подгряващата програма на 19-тия Световен фестивал на анимационния филм-Варна

Известният български актьор Мариан Вълев ще бъде специален гост на “Нощно кино” днес с подгряващата програма на 19-тия Световен фестивал на анимационния филм-Варна, който ще се проведе в края на лятото.

В разговор с питие в ръка Мариан Вълев, ще сподели за опита си в театъра и киното. Той завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Енчо Халачев през 1993 г. След приключването на обучението си, Мариан Вълев участва в няколко постановки в Театър 199 и се превърна в известно лице на сцената. Въпреки театралната му кариера, Мариан Вълев също така се снима във филми. Един от неговите първи филмови роли е в “Граница”, българско-френски игрален филм (военна драма) от 1994 година на режисьорите Илиян Симеонов и Христиан Ночев. Прекарва известно време в Италия, Германия, Финландия и дори в САЩ.

Една от най-известните му роли е в сериала “Под прикритие”, където той изпълнява героя Росен Гацов, известен като Куката. Мариан Вълев дебютира като режисьор с филма “Лошо момиче” през 2019, а последния му филм “Чалга” е един от най-популярните български филм и рекордьор в боксофиса. С изключителния си актьорски талант и множеството си роли, Мариан Вълев остава едно от водещите и популярни имена в българската сцена и филмова индустрия.

19-тият Световен фестивал на анимационния филм – Варна е международно признато събитие, което привлича водещи имена от света на анимацията още от 1979г.

Фестивалът представя най-доброто от световната анимационна продукция и е платформа за среща и обмен на идеи между професионалисти и любители на анимационния филм. В подгряващата програма на 19-тия Световен фестивал на анимационния филм – Варна ще гледаме филми от осем държави.

“Нощно Кино” на 10-ти юни от 21:00 часа във фоайе втори етаж на Фестивален и конгресен център-Варна (вход от страна на паркинга).

Вход – 10 лева, на място преди прожекцията.

Нощно Кино се реализира с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма “Едногодишен грант“.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1017hPa 72% 40% 6m/s 130deg

24°C Усещане 23°C
1016hPa 41% 0% 2m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 53% 20% 3m/s 70deg