Мартин Димитров: Чудя се на акъла и скандалното решение на Главчев да назначи трима областни управители от ДПС

Мартин Димитров: Чудя се на акъла и скандалното решение на Главчев да назначи трима областни управители от ДПС

Страшно обезпокоително е служебният кабинет, който трябва да е неутрален и да не се вълнува от изборни резултати, да прави политически назначения в областните управи. Това заяви народният представител Мартин Димитров от “Продължаваме Промяната – Демократична България” в ефира на Nova NEWS.

“Чудя се на акъла и скандалното решение на Главчев да назначи трима областни управители от ДПС”, коментира Димитров, след като служебното правителство сложи хора от партията на Делян Пеевски начело на областните управи в Кърджали, Хасково и Търговище.

Икономистът бе категоричен, че България е все по-близо до еврозоната, въпреки появилите се твърдения на негови колеги, че присъединяването ни се отлага за далечното бъдеще. Според Димитров, ако си свършим работата и няма вътрешен саботаж от служебното правителство или евентуален редовен кабинет, най-късно до ноември България ще е изпълнила критерия за инфлация.

“Остава шансът за членство в еврозоната от 1 юли 2025-а година. Тази възможност е все още валидна и предлагам всички, които искаме България да бъде част от еврозоната, да се фокусираме именно върху тази дата”, сподели Димитров. Той отново подчерта, че еврозоната ще е от огромна полза за развитието и по-високия икономически растеж в страната.

“Видяхте, че Хърватия влезе в еврозоната и твърденията бяха, че едва ли не инфлацията ще бъде двойна и нещо, което струва 1 евро, ще стане 2 евро. Дойде краят на годината и се оказа, че инфлацията в Хърватия е сравнима с тази в България. Освен това, най-високият ръст на доходите в ЕС за изминалата година беше в Хърватия”, уточни депутатът.

Представителят на “Да, България” напомни, че през 2023-а година страната ни е изпреварила Унгария по показателя “фактическо индивидуално потребление” и за първи път не сме последни в ЕС. Според него ако се продължат разумните мерки на кабинета “Денков” България може да реализира огромен неизползван потенциал.

“Имахме правителство, което направихме с тежки усилия и много компромиси. Борисов и ГЕРБ го свалиха, допускайки огромна грешка по отношение на България. Досега Борисов е провалил шест мандата за съставяне на правителство и ако пропилее седми, трябва да бъде записан като световен рекордьор в книгата на. Гинес. Никой не е провалял седем поредни мандата за три години”,  заяви икономистът.

Депутатът отново подчерта, че истинската власт в България е в регулаторните органи и се държи от Борисов и Пеевски, които са свалили последното редовно правителство тъкмо заради предложените промени в регулаторите с конкретни дати и ангажименти.

“Според мен, за да запази досегашната си власт в регулаторните и контролни органи, Борисов е готов още 10 пъти да ни прати на избори”, заключи Димитров.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

24°C Усеща се 24°C
1009hPa 70% 0% 3m/s 260deg

20°C Усещане 20°C
1011hPa 88% 0% 1m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 0deg