Машините и валидаторите в градския транспорт във Варна – масово не работят

Машините и валидаторите в градския транспорт във Варна - масово не работят

В разгара на активния летен сезон, градският транспорт във Варна се очертава като безплатен, както за варненци, така и за гостите на града, предаде TheSite24. Причината за това е, че масово машините за билети и валидаторите в автобусите не работят. Контролите, които проверяват билети лаконично отсичат, че не могат да коментират темата, но все пак споделят, че това е масово явление в много от автобусите.

Читател на СайтЪТ: Предлагам градският транспорт на Варна да е официално безплатен и да се свършва тая мъка!

“Не ни е разрешено да обсъждаме темата, но истината е, че когато имаше кондуктори във варненските автобуси, може би дружеството печелеше повече, отколкото в момента”, казват на шега, а може би и не толкова на шега контролите, които следят за редовни пътници в автобусите.

Пътуващите от друга страна коментират, че нямат проблем да се возят без пари, но въпреки това изпитват понякога дискомфорт.

“Искам да си маркирам картата – валидаторите изпотрошени. Отида на машината – не работи. Казват ни, купувайте си от приложението, но защо да го правим, при положение, че имаме заредени карти”, споделят варненци.

Пътниците допълват, че от 3 автобуса – в два не работи я машината, я валидатора, а някъде и двете устройства.

Жители на кв. “Аспарухово” казват, че вече близо година очакват да се оправят таблата на част от спирките, които стоят изпотрошени.

“Не винаги в онлайн приложението има информация, кога и дали въобще ще пристигне автобуа, а на таблата е относително точно. Друга е темата, че понякога пише, че определен автобус ще дойде до 3 минути, а идва след 15, но това зависи от трафика. Като цяло обаче можем да разчитаме на информацията, стига да работи таблото – разбира се”, казват варненци.

Спирките на градския транспорт също не се радват на отличен външен вид. Така например спирката срещу МБАЛ “Св. Анна” все още не е ремонтирана, след като в нея се вряза лек автомобил. Хората обаче нямат алтернатива и ползват съоръжението, което е възможно във всеки един момент да се срути върху тях.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

24°C Усеща се 24°C
1009hPa 70% 0% 3m/s 260deg

20°C Усещане 20°C
1011hPa 88% 0% 1m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 0deg